Извънкласните дейности да бъдат върнати в детските градини и да

...
Извънкласните дейности да бъдат върнати в детските градини и да
Коментари Харесай

Извънкласните дейности в детските градини във Варна стават безплатни?

Извънкласните действия да бъдат върнати в детските градини и да бъдат изцяло безвъзмездни. Това предложение ще внесе до Общински съвет кметът на града Иван Портних, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Пред медии градоначалникът напомни, че за известно време извънкласните действия са били лимитирани главно по нормативни аргументи. По думите му обаче ще бъде направено всичко належащо да бъдат добре регламентирани, тъй че да се организират гладко.

Портних смята, че извънкласните действия са извънредно значими и потребни за децата. Ако бъдат безвъзмездни, това ще бъде облекчение за родителите и ще бъде заслужено по отношение на тези, които не могат да си разрешат да заплащат за сходни действия за децата си.

Кметът сподели още, че Общината ще продължи да дофинансира програмата, съгласно която детските градини в общината са безвъзмездни. Тази мярка беше въведена на национално равнище предходната година. Държавното решение обаче не е било изцяло финансово обезпечено. Това е коставало на общината над 5 млн. лв. за дофинансиране, тъй че детските градини да действат безпроблемно след отпадането на таксите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР