Извънградския транспорт между Пловдив и Асеновград продължава да не отговаря

...
Извънградския транспорт между Пловдив и Асеновград продължава да не отговаря
Коментари Харесай

Отново десетки правостоящи по линия Асеновград-Пловдив, превозвачи обещаха по-големи автобуси

Извънградския превоз сред Пловдив и Асеновград продължава да не дава отговор на потребностите на хората. Проблемът с незадоволителния потенциал на транспортните средства към момента е налице, въпреки многократните сигнали на употребяващи услугата, научи TrafficNews .
Прочетете още
Припомняме, че причина за по-голямото натоварване на автобусните превозвачи е ремонтът на НКЖИ, засягащ зоната към гара Крумово. Заради последното доста учащи и работещи в Пловдив асеновградчани сега не употребяват трен.

Натовареният пътникопоток обаче обостри един от години подценяван проблем –  потенциални клиенти водачите не връщат. Вместо това в рейсовете се позволяват повече от оторизации брой пасажери, които надлежно се возят правостоящи.

Пример за следващата такава обстановка даде асеновградчанин, пътувал с маршрутка на „ Родопи Авто “ ООД – една от двете компании, обслужващи линията. По думи на пасажера в транспортното средство били позволени близо 10 души над разрешеното. Всички те пътували прави до Асеновград.

Наш кореспондент потърси шефа на компанията „ Родопи Авто “ ООД във връзка със сигнала за правостоящи пасажери. Той съобщи, че регламентът им разрешава това, в случай че дистанцията на маршрута е до 30 км. На въпрос дали има обезпечени ремъчни дръжки за всички допускани правостоящи пасажери, от компанията увериха за това. Подобно нещо обаче не се загатва в сигнала на пасажерите.

Припомняме, че сходни недоволства станаха мотив за стартирането на групово писмо на локалните до общината и компаниите –  с искане зачестяване на графиците и по-големи рейсове. Преди две седмици общината съобщи пред TrafficNews , че ще пусне питане за прибавяне на три линии, поискани от жителите. 

По информация на медия ни, с изключение на запитването, през миналата седмица Община Асеновград е провела и диалози с компаниите превозвачи – „ Родопи Авто “ ООД и „ Стойчев и наследник “ ЕООД. Тема е било точно стартирането на по-големи рейсове, които да дават отговор на нарасналия се брой пасажери.

От компанията „ Родопи Авто “ обявиха, съгласно тях има задоволително автобуси. Заради искане на общината обаче се чака в период от една работна седмица да пуснат още 50 локални рейсове по линията.

 

 

Водеща фотография: Архив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР