Извън установените начини за осъществяване на правото на избор на

...
Извън установените начини за осъществяване на правото на избор на
Коментари Харесай

Можем ли да сменим личния си лекар онлайн?


Извън откритите способи за реализиране на правото на избор на общопрактикуващ доктор (ОПЛ) може да попълните и изпратите на определения от вас персонален доктор регистрационна форма за първичен, непрекъснат или краткотраен избор по електронен път, гратис, при изискванията и по реда на Закона за електронния документ и електронния автограф (ЗЕДЕП) посредством електронна услуга, предоставяна от НЗОК, написа " Блиц ".

Трябва да имате електронен автограф, с който да подпишете регистрационната форма за избор на персонален доктор, т.е. освен това изискване няма спънка да го извършите и онлайн. Но даже и да имате електронен автограф, това не трансформира реда, по който здравноосигурените могат да сменят своя персонален доктор в нормативно посочените периоди през юни и декември. Тези периоди и учредения за избор или преизбиране на ОПЛ са регламентирани в Наредбата за реализиране правото на достъп до здравна помощ.

Относно промяната на ОПЛ отвън откритите периоди за смяна на избора на ОПЛ от 1 до 30.VI.2020 година и от 1 до 31.ХII.2020 година следва да се обърнете към шефа на РЗОК и да подадете заявление, в което да посочите аргументите, заради които желаете да извършите промяната. В взаимозависимост от проблема ви чиновниците от районната каса ще ви осведомят и ще ви окажат подпомагане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР