Извън правомощията на правителството е да уволни Калин Митрев. Това

...
Извън правомощията на правителството е да уволни Калин Митрев. Това
Коментари Харесай

Горанов обясни какво ще прави правителството по случая в Калин Митрев

Извън пълномощията на държавното управление е да уволни Калин Митрев. Това сподели на брифинг финансовият министър Владислав Горанов след държавното съвещание, съобщи „ Фокус “.

„ Във връзка с огромния интерес от последните дни поради обява в немската и британската преса, в които се намесва името на българския представител в Европейската банка за възобновяване и развиване, рапортувах на държавното управление обясненията, които получих от господин Митрев.

Той твърди, че интервалът, за който се отнасят получените от него приходи е отвън този, в който той е бил представител на българската страна в банката. Това се удостоверява от посочените интервали в медиите за постъпилите приходи. В позицията си господин Митрев декларира към държавното управление, че върху всички тези приходи са платени налози в България. Нещо, което можем елементарно да установим със съответната инспекция в регистрите на Национална агенция за приходите “, разяснява Горанов.

Той посочи, че са коментирали в държавното управление обстановката и са решили, че дотук имат единствено медийни изявления и информация от страна на заинтригуваната страна Калин Митрев.

„ Българското държавно управление преди да вземе дефинитивна позиция ще изисква с писмо позицията на Европейската банка за възобновяване и развиване. След приемане на реакция от страна Европейската банка за възобновяване и развиване, ще оформим нашата позиция. Българското държавно управление номинира и предлага, само че не избира различния шеф на Европейската банка за възобновяване и развиване “, сподели той и добави, че: „ в този смисъл, в случай че упованията са, че ние можем с решение на държавното управление да уволним господин Митрев, това излиза отвън нашите пълномощия “.

Българското държавно управление може да изрази позиция към банката във връзка с едни или други дейности на Калин Митрев. На този стадий от това, което сме получили като позиция от негова страна, не виждаме нарушавания на българското законодателство ", сподели още Горанов.

Няколко европейски медии разгласиха информация от взаимно следствие, съгласно която държавното управление на Азербайджан е изпрало 2,9 милиарда $ през 4 „ кухи” английски компании сред 2012 и 2014. Според изявленията част от средствата са плащани на европейски общественици и публицисти за лобиране в интерес на режима на Илхам Алиев. Пак съгласно изявленията през английските компании на Калин Митрев са платени 425 000 евро за консултантски услуги.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР