Извън НАТО и ЕС не може да бъде гарантирана сигурността

...
Извън НАТО и ЕС не може да бъде гарантирана сигурността
Коментари Харесай

ДПС: Извън НАТО и ЕС не може да бъде гарантирана сигурността на държавата

Извън НАТО и Европейски Съюз не може да бъде обезпечена сигурността на страната и на българските жители. Това съобщи в Народното събрание зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев в коментар на настояването на " Воля " за налагане на мораториум върху плановете за пазаруване на нова бойна техника.
 
Ангажиментите ни към НАТО са ясни - до 2% от Брутният вътрешен продукт би трябвало да се отделят за разноски за защита, напомни Цонев и добави, че е пристигнало време да се направи този разход за сигурността на страната и жителите.
 

Извън рамките на НАТО ние нито стопански, нито военно-политически можем да подсигуряваме сигурността на страната и жителите , уточни Цонев. Според него средствата за защита би трябвало да се разходват по ясно обрисувана и призната с консенсус идея за това по какъв начин ще наподобява българската войска в границите на НАТО и защо ще бъдат разпределени тези разноски.
 
" Към този миг няма такава ясна идея и разноските се възнамеряват ту за самолети, ту за сухопътна техника, ту за нещо друго. Освен това се възнамеряват някак си отвън рамките на българския парламент ", разяснява Цонев.
 

Движение за права и свободи държи тези разноски да бъдат ясно обрисувани, дефинирани и избрани със закона за държавния бюджет. Не държавното управление, не военният министър, не който и да било от изпълнителната власт, а българският парламент би трябвало да направи това, акцентира депутатът.-->

Според Цонев политически изявления от вида да не се дават пари за самолети, а за пенсии и заплати, са популизъм и корист с проблемите на хората. " Трябва да се грижим за всичко. Сигурността не се дава безплатно ", акцентира Цонев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР