Извън интригите в двора и обтегнатите взаимоотношения в цялото кралско

...
Извън интригите в двора и обтегнатите взаимоотношения в цялото кралско
Коментари Харесай

Принц Хари призна, че страда от агорафобия

Извън интригите в двора и обтегнатите взаимоотношения в цялото кралско семейство, автобиографичната книга на принц Хари се занимава значително с психическите последици от гибелта на майка му и непрекъснатото медийно внимание към него.

Това, че посещава постоянно терапевт, че е пробвал халюциногенни вещества в опит да се оправи с психическите си проблеми и че не е непознат на опиатите като цяло са единствено част от разкритията в Spare.

Там обаче научаваме и за различен негов проблем. " Страдах от агорафобия. Което е пагубно поради обществената ми роля ", написа той. Хари споделя за епизод, в който е бил на път да загуби схващане, когато е трябвало да излезе да изнесе тирада пред аудитория.

Агорафобията е обезпокоително разстройство, при което човек изпитва боязън от открити или непознати пространства, вследствие на което заобикаля обстановки, в които може да се озове в такива, пояснява Healthline.

Понякога уплахата може да бъде съпроводена и от под паника офанзиви - моменти на неочакван изострен боязън, учестено сърцетуптене, затруднено дишане, самозабравяне и потене. Тежките форми на агорафобия попречват страдащите да имат естествен обществен живот - те рядко излизат от вкъщи си.

Според данни на Световната здравна организация вследствие на Covid-19 пандемията е станала причина за увеличение на тревожните и депресивни положения с 25 % по целия свят, като агорафобията може да е единствено едно от тях.

Както при множеството душевен разстройства, и това се лекува с терапия при психолог, който може да предпише антидепресанти или лекарства за тревожни положения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР