Извадени са бракониерски кошове за раци с над 30 кг

...
Извадени са бракониерски кошове за раци с над 30 кг
Коментари Харесай

Извадени са бракониерски кошове за раци с над 30 кг улов от водите на язовир Ястребино

Извадени са бракониерски кошове за раци с над 30 кг улов от водите на язовир "Ястребино ". При две акции на доброволците от Централната рибно опазваща организация /ЦРРО/, клон Ястребино, са намерено общо 12 оборудване за улов на раци и 22 въдици, заяви ръководителят им Шенол Хасанов.

При рутинна инспекция на водоема нощес с термокамера и с лодка, екипът засича двама души с лодка към стената на язовира. Екипът влиза във водата, също с лодка, и край ръкава на село Трескавец открива 11 коша за раци вид "черво " и един винтер. Уловените в тях над 30 кг раци са върната във водата, а рачилата - унищожени. Уведомени са и чиновници на ИАРА.

При акция против неделя доброволците открива на брега под село Изворов 22 въдици, пуснати във водата. За противозаконния лов на риба са осведомени ИАРА в Търговище, които сформират актове на нарушителите. Шенол Хасанов напомни, че позволеният брой въдици на човек е три. "Толкова доста въдици е мъчно, само че не и невероятно да бъдат обслужени. Но това е нагла постъпка ", разяснява той.

По време на същата акция са открити е шест винтера за раци, формирани са актове.
През последната седмица сполучливите акции на доброволците зачестиха. "Бракониерите се засилват и ние сме в крайник с тях ", сподели Шенол Хасанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР