Изцяло обновената зона за отдих на площад Света Петка беше

...
Изцяло обновената зона за отдих на площад Света Петка беше
Коментари Харесай

Площад Света Петка - новото райско кътче в центъра на Пловдив

Изцяло обновената зона за отдих на площад " Света Петка " беше открита публично през днешния ден. Проектът е по оперативна стратегия " Региони в напредък ", който обгръща 9 обекта сред булевардите " Княгиня Мария Луиза " и " Марица – Юг ".

Пространството против храм " Света Петка " е неузнаваемо. Освен детски ъгъл, тук има ново озеленяване, шадраван, пейки и нови алеи. В непосредствена непосредственост е и най-новата велоалея, която е част от градската мрежа и е една от връзките на посоките север-юг, защото по наставления на КАТ това не може да се реализира през Тунела.

В региона са засадени над 80 дървета и 5000 храста, построена е напоителната система и съвременно LED-осветление, сложени са нови кошчета, стоянки за колела, антипаркинг колчета. Инвестицията е на обща стойност 1,5 милиона лв..

Програмата " Региони в напредък " включва възобновяване на междублокови пространства, улици и тротоари, някои от които повече от 30 години не са били ремонтирани и осъвременени. Участъците, които не попаднаха в обсега на плана, ще бъдат облагородени с общински средства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР