Изцяло нова, справедлива и модерна билетна система предлагат от Спаси

...
Изцяло нова, справедлива и модерна билетна система предлагат от Спаси
Коментари Харесай

Нова билетна система за градския транспорт предлагат от Спаси София

Изцяло нова, обективна и съвременна билетна система оферират от Спаси София. Проектът ще бъде прегледан още в четвъртък и съгласно ръководителят на организацията - самостоятелният общински консултант, има цялостни шансове да бъде признат, тъй като цели да улесни потреблението на градския превоз и да притегли повече пасажери. Въвеждане на билети за време с безграничен брой прекачвания, евтини карти за всички млади под 25 години и тласъци и удобства за пътуващите с карти, планува планът.

Билетчето за време ще е в два разновидността - За 40минути и за 90 минути, като изборът на интервала е съгласно статистиката, посочи Борис Бонев. Според него, по този начин няма заплаха човек на средата на пътуването да се окаже неточен пасажер, както би се случило, в случай че билетът е 30-минутен, както оферират от ГЕРБ. " Ако живеете в Люлин и работите в Младост, ще сте принудени да платите следващата скъпа цена ", разяснява предлагането на ръководещите Бонев, уверен, че съставлява прикрито повдигане на цената на билета и че няма да успее. За своя план той посочи, че  40-минутният билет ще коства 1.60 лева, колкото е сегашният еднократен билет, а за 90 минути - 2.20 лева За съпоставяне, предлагането на ГЕРБ планува 2.20 лева за 60 минути, означи Бонев. От Спаси София са безапелационни, че 2.20 е безусловно голословна. " Не считаме, че цената на билета може да надскочи 2 лв. ", акцентира Андрей Зографски, специалист към транспортната комисия на СОС.


Спаси София твърди, че Фандъкова е платила над 100 х. лева на юристи, с цел да потвърдят, че въздухът в столицата е чист
Градските деятели от Спаси София през днешния ден разгласиха информация че Йорданка Фандъкова е платила тлъсти възнаграждения на адвокатска адвокатска фирма, к...

" Целта ни е не да пълним касичката на ЦГМ, а всяко решение да води до повече пасажери в градския транспорт  и одобряването му като опция на пътуването с персонален автомобил ", акцентира Борис Бонев.

Градските деятели оферират и доста облекчение за всички млади под 25 години като оферират годишна карта от 200 лева за цялата мрежа. Те споделят, че европейските столици имат сериозна стимулираща политика ориентирана към младите, до момента в който множеството учащи и студенти в София просто не употребяват градския превоз. “Право на карта ще има всеки младеж, без нуждата да потвърждава пред ЦГМ, че е учащ или студент, без комплицирани процедури. Такава процедура към този момент действа за всички жители над 68 години и желаеме да улесним и насърчим младите да се ориентират към годишни карти. Именно по тази причина и предлагаме тази конкурентна цена. ” - изясни транспортния специалист от Спаси София Кристиян Христов. 

Според Спаси София, новият модел за таксуване доста опростява избора на карти, а също по този начин улеснява пазаруването и пътуването. “Системата става напълно електронна, а билетчетата и перфораторите остават в предишното. Фокусът е улеснение на пътуването с билети и мощно поощряване на потреблението на годишни карти за всички категории ползватели. Опитът на европейските градове ясно демонстрира, че всеобщото потребление на градския превоз е допустимо единствено при вярна тарифна политика, каквато София към момента няма, макар над 10-годишните обещания на Фандъкова. Искаме да поощрим прекачванията, да подтикваме потреблението на карти и да осигурим по-добри условия за всички пасажери, изключително за младите ", разясни още Андрей Зографски. 



Сега единствено една на трета от студентите в София имат карти за градския превоз. Никъде в Европа не е по този начин. Там, нормално учащите са най-големите ползватели на градския превоз, а тук 66% от студентите нямат карти, уточни Борис Бонев, акцентирайки на значимостта да има тласъци за прилагане на годишни карти. 
Градският превоз е пред банкрут, сигнализират от " Спаси София "
Градският превоз на София е във финансов колапс. За това алармира самостоятелният общински консултант Борис Бонев. Според изнесените о...

В София единствено 2% от пасажерите имат годишни карти, посочи още той.

Бонев разкритикува и сегашната система правоимащите преференциални карти - пенсионери и хора с увреждания да получават краткосрочни карти и да бъдат принуждавани постоянно да се редят на опашки и да удостоверяват едно и също - че имат право на преференция. Предложението на Спаси София е за всички тях да има годишни карти, като получат 2 месеца гратис пътешестване и алтернатива за разсрочено заплащане. " задачата ни не е да наказваме хората, а да ги притеглим в градския превоз ", акцентира Бонев.

Той стартира и концепция по какъв начин гратисчиите да станат постоянни пасажери: " Ако сте неточен пасажер и ви глобят, ще можете в границите на 7 дни да си купите карта и санкцията да отпадне ".

Годишните загуби от гратиса са 50 млн. лева Толерирайки гратиса за последните 10 години, загубата за бюджета на града е половин милион лв. – колкото половин нова метролиния, акцентираха още от Спаси София.

Борис Бонев е безапелационен, че предлаганата система подсигурява усъвършенствана услуга, облекчение на пътуванията и прекачванията, гъвкава и обективна система, по-малко трафик и замърсяване. " Цялостната тарифна политика ще бъде преформатирана, улеснена и и ще можем най-накрай да кажем " довиждане " на перфоратора ", посочи той. 

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР