Изцяло европейска компания за електрически коли е на финалната права

...
Изцяло европейска компания за електрически коли е на финалната права
Коментари Харесай

Европейска компания за електромобили готова да инвестира 140 млн. евро у нас

Изцяло европейска компания за електрически коли е на финалната права да удостовери инвестиция на стойност 140 млн. евро в България. Фирмата преглежда опцията да построи цех, който обаче няма да е наоколо до София, разкри на специфична конференция служебният стопански министър Кирил Петков.

Очаква се тази събота да бъде подписан меморандумът за съгласие сред компанията и страната.

„ Това, че заводът няма да е до София ми харесва, тъй като това е верният метод за районно развиване “, разяснява Петков.

Той изясни, че страната е във финални договаряния с компанията. Предвижда се заводът да не е единствено за сглобяване, само че и огромна част от добавената стойност да бъде създавана точно в България. Очаква се част от съставените елементи също да бъдат купувани от български компании, които работят в бранша.

Петков добави, че компанията създава „ ново потомство електрически коли “.

В същото време 602 действителни задгранични компании са изпратили писма за планове за вложения в България. Това е резултат от съревнование сред българските аташета по целия свят за привличане на нови сътрудници, което е било проведено от служебното Министерство на стопанската система в последните 5 месеца.

От тях 109 са директни планове за вложения и износ, писмата за интерес са 218, а писмата за съдействие – 255. „ Аз не чаках повече от 300 компании, само че щом имаме толкоз огромен интерес, идната задача е да материализираме най-малко част от тях в действителни вложения “, разяснява Петков.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР