Изтребителят СУ-22М4 е купен на части от военната база в

...
Изтребителят СУ-22М4 е купен на части от военната база в
Коментари Харесай

Бизнесмен от Велико Търново си купи бомбардировач

Изтребителят СУ-22М4 е платен на части от военната база в Граф Игнатиево и преди дни бе спуснат с кран в комплекса на Табаков край Килифарево, заяви в. "Борба ".

„ Струваше ми към 50 хиляди лева, само че липсваха много елементи и до момента в който го сглобя в настоящия му тип, съм събирал детайли отвред. Използвал съм военни консултанти. Този руски щурмовик и бомбардировач е с борден номер 410 във въздухоплавателната администрация на България. Бил е в базата край Балчик напълно до неотдавна, след което е раздрънкан и превозен до Граф Игнатиево. Продали са го на търг, а аз съумях да го изплатя от последния му притежател. 6 месеца ми трябваха, с цел да го сглобим , реставрираме и да му придадем присъщия тип “, описа предприемачът.

48-годишният бизнесмен е водач и има персонален аероплан, който държи край габровското село Драгановци. Наскоро Табаков даже пилотирал аероплан по дестинацията Горна Оряховица – Рим.

Покрай новата си покупка Иво Табаков учи съвсем цялата история на руския изтребител, знае съвсем всички елементи и тяхното предопределение.

„ Такива самолети като моя са към момента на въоръжение дори в натовски страни. В момента в Полша летят към 50 броя . В съветската войска също има доста. Миналата година в Сирия бе свален тъкмо подобен “, изяснява предприемачът.

СУ-22М4 е изтребител-бомбардировач за далечно деяние и служи за нанасяне на удари от въздуха в тила на съперника. Може да извършва и разследващи задания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР