Изтребителят МИГ-29 е паднал на 18 километра навътре в морето

...
Изтребителят МИГ-29 е паднал на 18 километра навътре в морето
Коментари Харесай

Продължава търсенето на черната кутия на разбилия се МиГ-29

Изтребителят МИГ-29 е паднал на 18 километра във вътрешността в морето от нос Шабла. На огромна дълбочина са открити елементи от колесника и от мотора. Продължава търсенето на черната кутия на самолета.

При конфликта с морската повърхнина самолетът се е разпаднал на хиляди дребни части. Част от останките на изтребителя МИГ-29 са открити на огромна повърхност на морското дъно. Вълнението на морето в региона на авиокатастрофата разрешава интервенцията по издирването на черната кутия да продължи.

Специалисти на борда на минния ловджия " Цибър " обследват региона благодарение на отдалечено управляеми апарати за подводен оглед.

" Но нашата цел е да вдигнем не каквото и да е от дъното, нашата цел е да намерим черната кутия ", съобщи контраадмирал Кирил Михайлов, пълководец на Военноморските сили.

Определен е регион от един квадратен километър, където има възможност да е черната кутия. Работи се на дълбочина над 70 метра.

" Това е като да търсим игла в купа сено. Така че вероятността за разкриване е доста, доста дребна, което не ни стопира да продължаваме работата ", добави контраадмирал Кирил Михайлов.

В прочувствен пост във Facebook преди дни брачната половинка на починалия водач Валентин Терзиев отбрани професионалната му подготовка, наблягайки, че съгласно нея във съдбовната нощ полетът на изтребителя е воден от самото начало с редица неточности. Според генерала от запаса Спас Спасов – ръководител на Фондация " Български Военновъздушни сили ", брачната половинка на починалия водач е в правото си да задава въпроси, само че е уверен, че истината няма да бъде скрита.

" Това е тежкото, тъй като самолетната злополука постоянно оставя доста въпросителни и не може да се стигне до същинското, което е провокирало тази злополука ", сподели още генералът от запаса Спас Спасов.

Операцията по издирването на черната кутия и останките от самолета ще продължи до намирането им. Военноморските сили разполагат с нужната техника и не е належащо да се търси помощ от други страни.

ВСИЧКО Пожарна охрана ТЕМАТА ЗА ИНЦИДЕНТА С НАШ ИЗТРЕБИТЕЛ В ЧЕРНО МОРЕ.

Репортер: Петър Дойкински
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР