Изтребителната коалицията“ за Украйна вече се състои от осем държави.

...
Изтребителната коалицията“ за Украйна вече се състои от осем държави.
Коментари Харесай

8 държави дават F-16 на Украйна, скоро ще има и Юрофайтъри, и Грипен

„ Изтребителната обединението “ за Украйна към този момент се състои от осем страни. Това разгласи заместник-началникът на кабинета на президента на Украйна Игор Жовква.

Според него по-късно към тях може да се причислят и други.

Висшият служител означи, че един от резултатите от пътуването на Владимир Зеленски в Молдова за срещата на върха на Европейската политическа общественост е била ясно да се очертаят контурите на „ изтребителната коалиция “. Освен това са подхванати действителни стъпки за ускорение на образованието на водачи за ръководство на изтребители четвърто потомство, както и образованието на личен състав за поддръжка на бойната авиация.

Жовква означи, че F-16 ще бъдат показани измежду самолетите, само че помощта няма да се лимитира до изтребители от този вид. Това удостоверява думите на министъра на защитата в Киев Олексий Резников отпреди няколко дни, когато той сподели, че Украйна се надява да получи и самолети Юрофайтър и Грипен.

„ Основата на европейската част на обединението е завършена с присъединяване на осем страни (скоро ще бъдат още): Англия, Холандия, Полша, Дания, Швеция, Белгия, Португалия и Франция. С президента на Франция даже имаше настрана взаимно изказване за този въпрос “, сподели зам.-шефът на кабинета на президента Зеленски пред „ Европейска истина “.

Според Жовква актуалните договорености разрешават на Киев да разчита на съответни решения по отношение на проекта и размера на образование на водачи, техници по поддръжката на самолети, както и обезпечаване на подобаваща инфраструктура. Тези решения могат да бъдат взети още по време на идващото съвещание на Контактната група за защитата на Украйна (формата Рамщайн).

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР