Изтребителите МиГ-29 може да бъдат използвани до 2030 година. Но

...
Изтребителите МиГ-29 може да бъдат използвани до 2030 година. Но
Коментари Харесай

Ген. Николай Русев: До 2030 е ресурса на МиГ-29, но без ремонт не може да ги ползваме

" Изтребителите МиГ-29 може да бъдат употребявани до 2030 година. Но без съдействието на Полша не бихме могли да поддържаме тези самолети . ".

Това съобщи пред БНР бригаден военачалник Николай Русев, пълководец на авиобаза Граф Игнатиево във връзка самодейността на служебния кабинет на Гълъб Донев за събиране на предложения за нови изтребители.

По думите му, въздушното ни пространство се охранява надеждно - 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата
 Преговаряме за мотори за МиГ-29 с Полша и Словакия
Преговаряме за мотори за МиГ-29 с Полша и Словакия

Според новата стратегическа идея на НАТО България има предна защита

" Дежурството ни не е приключвало от 1951 година до през днешния ден . МиГ-29, които използваме, са в положително положение. Годни са за носене на бойно дежурство. Количеството и ресурсът са обособен въпрос. ".

" Доколкото съм осведомен, сега се събират предложения, с цел да бъдат сложени на масата, когато има настоящ парламент и политиците да решат дали ще продължим с МиГ-29 , или ще бъде изведен от въоръжение и на негово място ще има заместващ изтребител. Ако чакаме да пристигна новото държавно управление, това е изгубено време. Ситуацията е тежка , особено в изтребителната авиация ", изясни ген. Русев.

По думите му към този момент има отговори от Италия, Нидерландия, Швеция и Франция.

" Италия и Нидерландия дадоха отговор, че не могат да дават авиационна техника . От Франция и Швеция се отзоваха на поканата, с цел да схванат какво желаеме. Предстоят срещи за офертите ", изясни командирът на Граф Игнатиево.

Запитванията ни са за 10 самолета - осем едноместни и два двуместни . Ако ги получим, ще ни се реши казусът изцяло, защото ще бъдат натовски стандарт и няма да имаме потребност от Русия, Беларус. Получаването на промеждутъчен изтребител е наложително. F-16 ще лети в България, той е заплатен ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР