Изтребителите „Eurofighter Typhoon“ са излетели рано в понеделник от базата

...
Изтребителите „Eurofighter Typhoon“ са излетели рано в понеделник от базата
Коментари Харесай

Схватка в небето над Черно море: Британски изтребители "Тайфун" са прихванали 6 руски бомбардировача Су-24 и те са отстъпили към Крим

Изтребителите „ Eurofighter Typhoon “ са изхвърчали рано в понеделник от базата си в Румъния, откакто съветски фронтови бомбардировачи Су-24 са били видяни. Това оповестиха от английските кралските Военновъздушни сили в известие, представено от Агенция Франс Прес и международните организации.

В изказването се прецизира, че са прихванати 6 съветски бомбардировача, прелитащи покрай въздушното пространство на НАТО над Черно море.

В него се споделя, че е имало „ забележителна съветска въздушна интензивност през съвсем цялата нощ “. Руските самолети в последна сметка са се върнали към Кримския полуостров, допълват от кралските Военновъздушни сили.

Министърът на защитата на Румъния Михай Фифор от своя страна съобщи, че сходни „ провокации “ от Русия са се трансформирали в „ постоянно събитие “ през последните месец

Операцията " беше в сходство с задачата на НАТО за предпазено въздушно пространство, при която английските Военновъздушни сили работят дружно с съдружника си от НАТО, с цел да възпира съветската експанзия, да успокои приятелите ни в Румъния и да обезпечи на съдружниците на НАТО уговорката ни за групова защита ", се показва в формалната информация.

Четири Тайфун-а английските ВВСF са основани във военно въздушната база Михаил Когалничану в югоизточна Румъния, където са ситуирани и няколкостотин американски бойци.

Тази мярка бе подхваната като част от засилената защита на НАТО на източния му фланг след присъединението на Москва към Крим през 2014 година

Военновъздушните сили на Съединени американски щати от своя страна разполагат с четири F-15C Eagles, основани в прилежаща България, прецизира профилираният уебсайт spacewar.com.

Засега няма публични изказвания от съветското министерство на защитата.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР