Изтребители Тайфун“ от британските и германските военновъздушни сили са вдигнати

...
Изтребители Тайфун“ от британските и германските военновъздушни сили са вдигнати
Коментари Харесай

Изтребители на НАТО прихванаха руски самолети до Естония

Изтребители „ Тайфун “ от английските и немските военновъздушни сили са вдигнати по паника от военновъздушната база Емари, с цел да извършат задача по Air Policing край естонското крайбрежие. Това се случва за повторно тази седмица.

Като част от продължаващата защита на въздушното пространство в района, двойката изтребители на НАТО излетя, с цел да прехване Ту-134 на съветските въоръжени сили, съпроводен от транспортен аероплан Ан-12 и два изтребителя Су-27.

Руските самолети се прехващат, когато летят покрай естонското въздушно пространство.

На 15 март при сходен случай изтребители на двете страни прихванаха два съветски самолета Ил-78 и Ан-14 покрай въздушното пространство на прибалтийската страна, откакто не съумяха до открият контакт с водачите им

Кралските Военновъздушни сили и немските военновъздушни сили организират взаимна защита на въздушното пространство на НАТО. Така се подсигурява поддържането на сигурността на полетите за всички, които употребяват въздушното пространство.

Кралските военновъздушни сили са ситуирани в интервенция " Азоти " в Естония и ще поемат управлението от немския отряд през април. Съвместните задачи ще продължат да се извършват до края на април.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР