Изтребители на НАТО в рамките на демонстрация прехванаха в първия

...
Изтребители на НАТО в рамките на демонстрация прехванаха в първия
Коментари Харесай

Изтребители на НАТО прехванаха правителствен самолет на Черна гора

Изтребители на НАТО в границите на проява " прехванаха " в първия ден на наблюдаване на въздушното пространство на Черна гора държавен аероплан на тази страна, на чийто ръб се намираше министърът на защитата Предраг Бошкович, заяви ТАСС, базирайки се на националната телевизия на Черна гора, написа Българска телеграфна агенция.

По мотив началото на защитата на въздушното пространство на Черна гора, в деня на първата годишнина от присъединението на Черна гора към НАТО бе проведена показателна подготовка на прехващане и приземяване на " аероплан извършител ". Ролята на прехванатия аероплан изигра аероплан на държавното управление на Черна гора. В него се намираше министърът на защитата Предраг Бошкович с представител на НАТО.

Показателната подготовка приключи сполучливо, заяви малкия екран като сподели фрагменти от полета на " арестувания аероплан " в обкръжението на изтребители на Гърция и Италия.

От през днешния ден нашето небе и море са под отбрана. Ние се обърнахме към бъдещето и доведохме Черна гора до равнище, което съставлява ново качество на живот, нов аспект на сигурността, съобщи Бошкович, изразявайки признателност към представителите на НАТО, които забелязали какво е постигнала Черна гора. Министърът даде обещание да продължи модернизацията на армията на страната.

Авиация на НАТО, показана от самолети на Военновъздушни сили на Гърция и Италия, стартира през днешния ден да патрулира въздушното пространство над Черна гора.

Цел на задачите на НАТО за надзор на въздушното пространство е да пазят небето над страните членки на алианса, които нямат лични военновъздушни сили.

Черна гора публично стана 29-ата членка на НАТО на 5 юни 2017 година Парламентът гласоподава на 28 април страната да се причисли към НАТО. Тъй като опозицията отсъстваше от съвещанието, всички 46 присъстващи поддържаха присъединението. Референдум по този въпрос в страната не бе извършен, отбелязва ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР