Изтребител от пето поколение F-35A Lightning II на ВВС на

...
Изтребител от пето поколение F-35A Lightning II на ВВС на
Коментари Харесай

Американски изтребител F-35A Lightning II се разби при кацане в Юта

Изтребител от пето потомство F-35A Lightning II на Военновъздушни сили на Съединени американски щати се е разрушил към 18:15 ч. локално време на пистата на военновъздушната база Хил, южно от Огден, Юта, в сряда. Никой на земята не е потърпевш, оповестиха управляващите, представени от Си Ен Ен.
Още по темата
" Пилотът е катапултирал, след което е откаран в локален медицински център за наблюдаване ", оповестиха от военновъздушната база Хил в Twitter. Няма повече детайлности за положението на летеца.

Причината за злополуката е незнайна и ще бъде разследвана.

Пилотът се е прибирал във военновъздушната база Хил от рутинна подготвителна задача, когато е катапултирал от самолета, съобщи на конференция полковник Крейг Андръл, пълководец на 388-и унищожителен полк.

" Всички ние като водачи използваме всяка опция, с цел да понижим вредите на всичко на земята, тъй че знам, че водачът е положил всички старания да избегне здания или каквото и да било на земята преди катапултирането ", сподели Андръл.

Видеозаписи от мястото на случая демонстрираха, че след разбиването на военния аероплан от базата на военновъздушните сили излиза огромен шлейф пушек.

Катастрофата е провокирала пожар, който се е популяризирал на повърхност от към 8-10 акра, съгласно известие в Twitter на Utah Fire Info. Екипите са съумели да потушат пожара, оповестиха управляващите.

Живеещият наоколо Скот Филипс описа пред Си Ен Ен, че е видял по какъв начин е паднал самолетът.

" Бях пред дома си...., косях тревата и гледах по какъв начин F-35 захожда за кацане, както вършат по принцип всяка вечер. Обичаме да ги гледаме по какъв начин си потеглят и се връщат вкъщи ", сподели Филипс. " Обикновено кацат на юг, както беше и през днешния ден. При захода за кацане един от тях като че ли загуби мощ и се спусна прекомерно ниско към дърветата. Следващото нещо, което видях, беше огън ", споделя очевидецът.

" Летенето с бойни самолети е рисковано занятие, което всички одобряваме, когато захващаме да го вършим. И тези неща се случват ", сподели Андръл. " И по тази причина довечера, преди всичко, сме признателни, че водачът е добре. Благодарни сме, че никой на земята не е потърпевш ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР