Изтребител МиГ-29 на полските въоръжени сили се е разбил в

...
Изтребител МиГ-29 на полските въоръжени сили се е разбил в
Коментари Харесай

МиГ-29 се разби в Полша, пилотът загина

Изтребител МиГ-29 на полските въоръжени сили се е разрушил в северната част на страната, а водачът е умрял, оповестиха от полското военно министерство.
Уточнява се, че събитията към случая се проверяват от проверяващата комисия за авиационни произшествия.
"По време на нощен полет, аероплан МиГ-29 от 22-ра тактическа авиационна база се разруши. Пилотът катапултира в региона на град Сакувко, на 18 км от Малборк. Отломките на самолета бяха открити на към 1,5 км от града. Лекар от незабавна помощ установи гибелта на водача ", се показва в изказването на военното министерство на Полша.
Покойният водач е блага повече от 850 летателни часа, в това число повече от 600 часа с МиГ-29, с който се изпълнявал бойни задания, неведнъж е взел участие в национални и интернационалните учения, прецизираха от ведомството.
В края на 2017 година различен МиГ-29 на полските военновъздушни сили се разруши в региона на Минск-Мазовецки край Варшава. Пилотът оцеля, въпреки че не катапултира от самолета във въздуха.
Полската войска разполага с флотилия от 48 американски изтребителя F-16, както и 32 броя МиГ-29, няколко от които бяха заземени поради неналичието на аварийни елементи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР