Изтръпването на ръцете - неприятно и понякога болезнено, пречещо на

...
Изтръпването на ръцете - неприятно и понякога болезнено, пречещо на
Коментари Харесай

Някои опасни причини, поради които може да изтръпват ръцете ви!

Изтръпването на ръцете - неприятно и от време на време мъчително, пречещо на всекидневието ни и на концетрацията върху дилемите. Все по-често срещано  към хора, занимаващи се с работа обвързвана с компютър и стоенето в една и съща поза целодневно.

Но до момента в който от време на време ръцете изтръпват по безобидни аргументи, като разбиране и задържане дълготрайно време в избрана позиция, някои изтръпвания са знак за по-сериозни болести, които не би трябвало да игнорирате.

Кои са те? 

Тромбоза

Тромбозата, причиняваща обособяване на тромби, гангрена и отоци, се състои от оформянето на кръвни съсиреци, които попречват на кръвта да се движи свободно, затова и приема на субстанции, нужни на крайниците за обикновено действа. Това довежда до тяхното изтръпване.

Също по този начин възпаленията на раменните тъкани и невралгията на брахиалния плексус, водят до загуба на сензитивност и са съпроводени със мощна болежка.
 Защо ръцете стават „ на жабки ” след дълъг престой във вода Защо ръцете стават „ на жабки ” след дълъг престой във вода
Човешкото тяло е толкоз комплицирано, че съвсем неразгадано. Съвкупността от биологични системи и цикли ни кара да се изумяваме всякога, в...

Множествена склероза

Появява се изтръпване в ръцете, когато нервните мембрани на мозъка са повредени и по този метод предаването на нервните импулси в гръбначния мозък е нарушено.



Цервикална остеохондроза

В шийния отдел на гръбначния дирек има нерви, които когато бъдат притиснати, довежда до липса на съгласуваност, болки в главата и изтръпване на ръцете.
 Вижте какво издават буквите, изписани върху дланите ви Вижте какво издават буквите, изписани върху дланите ви
В хиромантията се обръща особено внимание на знаците и буквите, ситуирани върху дланите ни. Тяхното наличие може да разкрие мног...

Тунелен синдром

Ако прекалявате със стоенето пред компютъра и писането на клавиатура или даже сте музикант, който употребява пръстите си, като главно придвижване, с цел да свири, евентуално сте застрашени от тунелен синдром. Константно повтарящите се придвижвания на пръстите ви водят до отоци на сухожилията, което от своя страна довежда до изтръпване на крайниците.



Инсулт

Най-опасната причина, заради която могат да изтръпнат крайниците е инсултът. При чести болки в главата, комплициране, проблеми със зрението и изтръпване в крайниците (както ръцете, по този начин и краката), неотложно се консултирайте с доктор.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР