Източник: Софарма Изпълнителния директор и член на Борда на директорите

...
Източник: Софарма Изпълнителния директор и член на Борда на директорите
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на Софарма с престижна награда

Източник: " Софарма "

Изпълнителния шеф и член на Борда на шефовете на Софарма Трейдинг АД Димитър Димитров получи оценката „ Най-ангажиран към ръководството на хората учредителен водач на годината “. То му бе присъдено от Българската асоциация за ръководство на хора (БАУХ).

Наградата е обвързвана с работата на Софарма Трейдинг по три новаторски плана. Това са Human2Human, обвързван с промяна на културата в компанията,

Job Grading – за създаване на нова архитектура на длъжностите и планът Лидерство в всекидневието, включващ разнообразни начинания, свързани с присъединяване на изпълнителния шеф в подбора на личен състав, в лидерски блиц-обучения, в годишни срещи на екипи и поддръжката му при въвеждане на нови чиновници. И трите са осъществени от екипа през 2017 година

Най-важният сътрудник и запас в една организация са хората, а това, което те търсят в работата си е смисъл, посока и ентусиазъм. Отговорност на водачите е да обезпечат достъп до тези извори на ентусиазъм, сподели Димитров откакто получи премията.

Българската асоциация за ръководство на хора раздава своите награди всяка година. Те имат за цел да отличат фирмите, водачите и HR експертите, които работят интензивно за развиването на екипите си, ползват новаторски подходи и осъществят планове, водещи до високи резултати.

Кой е Димитър Димитров?



Димитър Димитров има повече от 15 години опит в бранша на грижа за здравето. От 2006 година заема поста Изпълнителен шеф и член на Борда на шефовете на Софарма Трейдинг АД. Под негово управление компанията се трансформира в водач на фармацевтичния пазар и желан бизнес сътрудник в бранша. За десетте години ръководство на компанията приходите й нарастват 5 пъти, а облагата преди налози 22 пъти.

През 2010 година Димитър е измежду учредителите на Българската асоциация на търговците на едро с медикаменти (БАТЕЛ) като до 2016 година е Председател на Асоциацията. 2014-та година е избран отново за Заместник-председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, като от самото основаване е Председател на комитет „ Здравеопазване “ към Конфедерацията. През 2015 и 2016 година е съпредседател и на Здравния комитет на AmCham.
Свързани публикации.. Софарма Трейдинг ще придобие ФармаСтор 0 Софарма Трейдинг с премия от General Electric 0 Ръст на продажбите на медикаменти у нас поради... успореден експорт 0

Образование



Академия по стопанска система “Д. А. Ценов” Магистратура по Финансов мениджмънт

Кариерно развиване

2004 - Изпълнителен шеф и Член на борда на шефовете Софарма Трейдинг АД
2003 – 2004: Изпълнителен шеф и Член на борда на шефовете Санита Трейдинг АД.
2002 – 2003: Изпълнителен шеф, Бизнес група VOMIX & ISKANDER-97- формален представител на Henkel и Reckitt Benckiser за България.
2001 – 2002 Финансов шеф, Бизнес група VOMIX & ISKANDER-97.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР