Източник от Офиса на президента Володимир Зеленски е съобщил за

...
Източник от Офиса на президента Володимир Зеленски е съобщил за
Коментари Харесай

Източник от Киев: Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%

Източник от Офиса на президента Володимир Зеленски е съобщил за опозиционния украински канал " Резидент ", че енергийната система на Украйна е разрушена на 50%.

Още 2-3 ракетни удара и множеството жители на страната няма да имат ток през зимата, е коментирал източникът.

Президентството забрани публикуването на данни в медиите, с цел да не сее суматоха в обществото, само че обстановката е сериозна, защото врагът не унищожава подстанции, както през 2022 година, а съответно ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове, прецизира " Резидент ".

" Когато ни споделят, че украинската Противовъздушна отбрана смъква множеството ракети и БПЛА, само че в това време 50% от украинската енергийна система е разрушена, тогава пораждат въпроси ", разяснява ТГ каналът.

Масираният обстрел на 22 март съществено повреди две топлоелектрически централи на ДТЕК: Буршчинска и Ладижинска, заяви в това време изпълнителният шеф на компанията Дмитрий Сахарук.

" Загубихме 50% от конфигурираната мощ. Всички блокове в Топлоелектрическа централа " Буршчин " и всички в Топлоелектрическа централа " Ладижинская " бяха развалени. Енергийните блокове са в друга степен на опустошение: от цялостна до над 50%... В някои случаи е належащо да изграждайте единици съвсем от нулата, ” - сподели Сахарук.

Възстановяването им може да отнеме повече от 2 години.

Кураховската топлоелектрическа централа, която беше съществено развалена от планиращи авиобомби КАБ, също не работи.

За 2 дни по украински енергийни обекти бяха изстреляни 208 ракети и дронове. По-рано бе обявено, че украинската Противовъздушна отбрана е свалила една трета по-малко Шахед-и, в сравнение с преди.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР