Източник от комисията, разследваща бунта в Капитолия на 6 януари,

...
Източник от комисията, разследваща бунта в Капитолия на 6 януари,
Коментари Харесай

Подготвят наказателно обвинение за бивш помощник на Доналд Тръмп

Източник от комисията, проверяваща протеста в Капитолия на 6 януари, съобщи, че идната седмица ще предяви наказателни обвинявания против някогашния консултант на Доналд Тръмп Стив Банън, който беше свикан да даде показания пред комисията по следствие на безредиците през днешния ден, предава БГНЕС. 

Банън не се появи, което накара ръководителя на комисията да насрочат гласоподаване във вторник, което да постанови наказателното му гонене по обвинявания в закононарушение. Ако бъде приет за отговорен, някогашният консултант на президента е застрашен от санкция и до една година затвор. Демократите в Конгреса настояват, че той се пробва да попречва следствието.
 Бивш топ консултант на Тръмп, който някогашният президент помилва, все пак може да бъде съден Бивш топ консултант на Тръмп, който някогашният президент помилва, все пак може да бъде съден
Федералните прокурори в щата Ню Йорк не желаят да отдръпват обвиняванията против Стивън Банън, който беше консултант на 45-ия президент на Съединени американски щати...

Банън - някогашен шеф на десни медии, който стана основен пълководец на Тръмп, беше уволнен от Белия дом през 2017 година и не беше в държавното управление по време на протеста през януари. Въпреки това той беше помолен да даде показания по отношение на връзката си с Доналд Тръмп седмица преди случая - както и за присъединяване му в разискването на проектите за анулация на резултатите от изборите, при които Джо Байдън завоюва президентския пост.

Привържениците на Тръмп във Вашингтон, окръг Колумбия, на 6 януари в несполучлив опит за анулация на верификацията на успеха на Байдън. Стотици последователи на Тръмп бяха задържани за дейностите си този ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР