Източник от египетските служби за сигурност е потвърдил пред Ал

...
Източник от египетските служби за сигурност е потвърдил пред Ал
Коментари Харесай

Преговорите за примирие в Газа започват отново в Кайро

" Източник от египетските служби за сигурност е удостоверил пред " Ал Кахера нюз ", подновяването на договарянията в египетската столица за помирение сред Израел и " Хамас ", съобщи каналът. Той също по този начин акцентира " взаимните старания на Катар и Египет ", медиаторите в този спор, " да запазят напредъка ", реализиран в предходните кръгове на договарянията.

В петък израелският министър председател Бенямин Нетаняху разгласи, че е дал зелена светлина за нови договаряния за помирение в Газа - палестинска територия, която е под блокада и бомбардировки от близо шест месеца и където популацията е застрашено от " неминуем апетит " съгласно Организация на обединените нации.

" Бенямин Нетаняху беседва с шефа на Мосад и шефа на Шин Бет и утвърди нов кръг от договаряния през идващите няколко дни в Доха и Кайро ", се споделя в изказване на неговата канцелария.

Снощи стотици стачкуващи приканиха израелското държавно управление да откри решение за освобождението на хората, взети за заложници по време на офанзивата на " Хамас " в Израел на 7 октомври и към момента държани в линията Газа.

Въпреки напъните на Египет, Катар и Съединени американски щати договарянията за помирение са в застой, като Израел и палестинското ислямистко придвижване се упрекват взаимно за безизходицата, отбелязва Агенция Франс Прес.

Хиляди израелски араби приканиха за завършек на войната

Хиляди израелски араби приканиха да бъде комплициран завършек на войната в линията Газа, съобщи Франс прес.

Те се събраха през вчерашния ден на протест в Дейр Хана, Северен Израел, с цел да отбележат Деня на земята - годишнината от гибелта на шестима араби, убити от израелски бойци на митинг през 1976 година против конфискуването на земите им. Тази година събитието съответства с опустошителната война в Газа, отбелязва Агенция Франс Прес.

Израелски депутати от арабски генезис бяха в челните редици на шествието, в което се включиха и дребни групи евреи. Някои от тях носеха плакати, на които пишеше на иврит: " Евреите и арабите отхвърлят да бъдат врагове. "

Снимка: БТА/АР

" Спрете войната против Газа ", гласеше другояче основният девиз на митинга.

Израелските араби се оказват в Израел след експлоадирането на първата война, последвала основаването на еврейската страна през 1948 година, или са потомци на такива хора. По данни на израелската статистическа работа в страната има над 2 милиона араби, на които се пада дял от 21 % от популацията. В това число обаче са включени и жителите на Източен Йерусалим, чиято анексия от Израел не е приета от Организация на обединените нации, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР