Източник: МВнР на РусияЗахарова иронизира теорията за подслушване в Европа.Информацията,

...
Източник: МВнР на РусияЗахарова иронизира теорията за подслушване в Европа.Информацията,
Коментари Харесай

Захарова се подигра на Запада: Ситуацията е много по-страшна за самите страни членки на НАТО

Източник: Министерство на външните работи на Русия

Захарова иронизира теорията за подслушване в Европа.

Информацията, че датските специфични служби дружно със Съединени американски щати са осъществявали подслушване на европейски политици, е единствено " върхът на айсберга ", самите страни от НАТО не схващат какво се случва на тяхна територия, съобщи във вторник формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС, съобщи.

" Мисля, че това е единствено върхът на айсберга, в действителност обстановката е доста по-страшна за самите страни членки на НАТО ". Захарова уточни, че страните от НАТО и Европейски Съюз съзнателно се пробват да мълчат за тази история.

" Оказва се доста неловко, само че истината е доста по-лоша от това, което в този момент се появява в медиите. Мисля, че те даже не знаят какво се случва в тяхното пространство ".

Това демонстрира отчет на датското военно разузнаване за интервала от 2012 до 2014 година

" Съединени американски щати се самоизключиха от всяка система от правни координати, те са надзирател над всички и всичко... Може би в този момент те са решили да хвърлят кокал на васалните си сътрудници, като им разрешат да не се преценяват с каквито и да е правила ", добави Захарова.

В неделя вечерта Süddeutsche Zeitung, както и разпространителите на ARD и WDR оповестиха, че датските разследващи служби са помогнали на Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати да следи европейските политици през 2013 година

Според известия в медиите, център, ситуиран покрай Копенхаген, е употребен за подслушване. Скандалът с НСА стартира още през 2013 година, когато седмичникът Der Spiegel разгласява разкритията на някогашния чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ Едуард Сноудън.

Оттогава историята придобива от ден на ден и повече детайлности - става известно, че американското разузнаване наблюдава хиляди цели в Европа в продължение на доста години, слуша немски жители и даже няколко пъти се свързва с телефона на канцлера Ангела Меркел.

Както оказва се, през 2014 година ръководителят на датската работа за военно разузнаване стартира скрито вътрешно следствие за потреблението на датско-американската разследваща система XKeyscore от НСА, основана в датската разследваща работа на остров Амагер в пролива Øresund, предопределена за наблюдаване на обекти в прилежащите страни на Дания. Разследването е наречено Dunhammer и е приключено през 2015 година

Резултатите са предадени на управлението на разузнаването. Пет години по-късно управлението на Министерството на защитата узнава за това, след което ръководителят му Трине Брамсен отстранява редица разследващи ръководители от техните постове.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР