Източник: MedicHome Може ли да имаме по-бърз, сигурен и лесен

...
Източник: MedicHome Може ли да имаме по-бърз, сигурен и лесен
Коментари Харесай

Приложение скъсява дистанцията между лекари и пациенти

Източник: MedicHome

Може ли да имаме по-бърз, сигурен и елементарен достъп до медицинските експерти, от които се нуждаем? Възможно ли е да получим консултация от джипито, без да ни се постанова да чакаме на опашка пред кабинета му? Отговор на тези въпроси дава екипът на новаторска интернет платформа, която има за цел да съкрати дистанцията сред лекари и пациенти.

Сайтът MedicHome.com e мястото, което свързва пациентите с медицинските експерти. От 25 януари той разполага с приложение за IOS и Android, което е свалено над 5 000 пъти.

„ Опашките пред лекарските кабинети са главната причина за основаването на приложението. Другата е стресът, който изпитват както лекарите, по този начин и пациентите по време на напрегнатия ден “. Това изясни Филип Беърфус , изпълнителен шеф на плана, който показа публично новата платформа в София. Той бе безапелационен, че тя ще е налична както за хора с по-големи благоприятни условия, по този начин и за тези, които са с по-ограничен бюджет.

До момента над 1 000 души са употребявали чата на приложението (първото питане е безплатно), с цел да получат здравна консултация. „ Около 50% от запитванията са за хронични болести, 5%

за грипа този сезон и разнообразни типове инфекции, 10% са свързани с педиатрия и детски заболявания... “, сподели Илонка Миткова-Чернас . Тя изясни, че с изключение на с чат за пациентите, скоро приложението ще разполага с видеоконферентна връзка и опция за записване на домашни визити на лекари. Докато тече тестовият интервал на приложението, неговите услуги са безвъзмездни.

Източник: MedicHome

“Искахме технологиите да оказват помощ на лекарите, само че те в никакъв случай няма да ги заменят. Платформата може единствено да го отбрани и да резервира персоналните данни на потребителите неприкосновени “, сподели още Филип Беърфус.

Свързани публикации.. Марк Шрайнер: Електронната здравна карта е болна тематика и за Германия 0 Откриха нов вид естествени антибиотици 0 Лекарите от Европейски Съюз, работещи във Англия, понижават 0

Основната цел на екипа на уеб страницата

е по-добра връзка сред лекари и пациенти на налична цена. За момента над 220 лекари от разнообразни краища на страната дават отговор на въпросите на хората сред 9 и 17 часа. Една консултация ще коства до 5 лева, а за другите услуги ще бъдат основани специфични пакети и абонаменти, които да удволетворяват потребностите на всеки един консуматор на новата технология.

„ Провинцията е обезлюдена от медицински експерти. Приложението e глътка пресен въздух в миг, в който здравната ни система върви все по-надолу “, разяснява доктор Георги Кънчовски , който е медицински съветник към платформата, която продължава да набира лекари от разнообразни специалности, които желаят да имат още един метод за връзка със своите сегашни и бъдещи пациенти. "Има доста изгоди за лекарите от присъединяване им. Времето е пари. Изчислили сме, че при нас един доктор може да направи 15 съвещания за 1 час , като има 15 минути отмора. Колкото повече пациенти, толкоз повече финансови благоприятни условия за тях ", разясни

Филип Беърфус.



Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР