Източник: Картини, звуци и аромати от природата очакват пътниците на задната

...
Източник: Картини, звуци и аромати от природата
очакват пътниците на задната
Коментари Харесай

Volvo S90 Ambience concept – автомобил, който докосва сетивата ви

Източник:

Картини, звуци и аромати от природата очакват пасажерите на задната седалка

Volvo Cars, производителят на премиум автомобили, показа S90 Ambience Concept – първото сетивно преживяване в индустрията, което синхронизира визия, звук и мирис, с цел да зададе нова дефиниция на чувството за разкош в автомобила.



S90 Ambience Concept, който дебютира на Международното автомобилно ревю в Пекин, е основан на свръх луксозната версия на извънредния 3-местен седан S90 Excellence и се концентрира върху изживяването на пасажерите на задната седалка – те могат да персонализират атмосферата в автомобила посредством интуитивно смартфон приложение, като изберат всред седем визуални тематики от природата, синхронизирани със тон и мирис.





„ Концепцията Ambience задава нова дефиниция на лукса, като го придвижва отвъд материалното, създавайки автомобил, който се свързва със сетивата ви “, обясни Робин Пейдж, основен дизайнер във Volvo Cars.



„ Дизайнът изследва метода, по който се усещат хората в автомобила и повлиява на настроението и благополучието им “.



Визуалните детайли трансформират панорамния покрив според от зададената тематика – Северно зарево, Скандинавска гора, Лебедово езеро, Архипелаг и Дъжд, всяка от които осигурява друго въодушевление, от пълно релаксиране до освежаване на сетивата. Темата Ноктюрно в допълнение отпуска, докато тематиката Свобода внася прохлада и повишава силата. В синхрон с всяка от темите, звуците от природата се чуват благодарение на премиум аудио системата Bowers & Wilkins, с дребни високоговорители, интегрирани в подглавниците, за напълно потапяне в аудио преживяването.




Всяка от тематиките е съчетана с един от четирите аромата, особено основани от производителя на първокласни парфюми Byredo. Ароматите от природата се разнасят в купето през портал в централната конзола.



„ Ние сме известни с нашия човешки ориентиран метод в дизайна и като лидер в актуалните технологии за безопасност “, съобщи Робин Пейдж.

„ Концепцията Ambience води този подход на последващо равнище, показвайки нашия разширен фокус върху грижата за индивида, която стартира с сигурността и преминава в човешкото благоденствие като цяло “.



S90 Ambience е показан като концептуален автомобил, само че Volvo Cars има амбицията да го вкара като версия на производствения S90 Excellence, с цел да обогати офертите си за S90, изключително в Китай, който е най-големият пазар за първокласния седан S90.



„ Концепцията Ambience е създадена основно за китайския пазар, като контраст на мъчителния проблем със замърсяването на околната среда, и ще наблегне на полезностите на нашата премиум марка в този значим район “, обясни Мартин Андерсон, основен продуктов мениджър в отдела за специални разработки на Volvo Cars, който дава отговор за Excellence гамата на Volvo.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР