Източник и снимки: Фандъкова, фейсбукОт днес лекарите, лекуващи пациенти, заразени

...
Източник и снимки: Фандъкова, фейсбукОт днес лекарите, лекуващи пациенти, заразени
Коментари Харесай

Фандъкова показа с какви уреди следят състоянието на болните от коронавирус

Източник и фотоси: Фандъкова, фейсбук

От през днешния ден лекарите, лекуващи пациенти, инфектирани с COVID-19 във Втора градска болница, разполагат с високотехнологична система за телемедицина. Специални устройства, поставени върху пациентите, наблюдават в действително време техните физиологични индикатори. Данните с изключение на на монитори при лекарите в болничното заведение са свързани и с медицинския център на „ Сити Клиник “, от където при потребност лекарите ще получат помощ от техни сътрудници. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

В собствен пост във фейсбук тя изясни, че ще се употребяват два физиологични монитора, създадени от българската компания „ Чек Пойнт Кардио “ и закупени с подаяние от районните кметове на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили в София и техните екипи, написа Novini.bg.

Уредите наблюдават 8 витални индикатора в действително време - пулс, кръвно налягане, пулсово налягане, сатурация на кръвта, дишане, температура и позицията/активността сега на пациента. Специалният програмен продукт прави триаж на пациента в действително време. При проблем неговите данни в центъра за наблюдаване светват в алено и това дава опция за бърза и точна реакция на лекарските екипи.

" Това софтуерно решение в обстановката на пандемия е извънредно потребно. Първо, тъй като покачва качеството на здравните грижи, като във всеки миг положението на пациента се следи и може да получи консултация от точния експерт, без значение къде е той. Второ, разрешава увеличение на дистанцията при грижата за пациента и понижава риска от заразяване. И трето, разрешава по-голямо количество заболели да бъдат следени от по-малък брой медицински личен състав. Това са все провокации, пред които болестта с ковид ни изправи ", сподели още кметът.

Реализира се и пилотният план във Втора градска болница, по който работи проф. доктор Иво Петров. Обсъжда се основаването на обединен столичен телемедицински център, в който да се наблюдават индикаторите на пациенти от общинските лечебни заведения. Целта е да осигурим достъп до експерт когато и да е и сигурност за пациента.

Цялостната система за мониторинг на пациенти на компанията „ Чек Пойнт Кардио “ е създадена в Казанлък, под управлението на доктор Бойчо Бойчев и български инженери. В момента те водят диалози с италиански общини за съоръжение на полеви лечебни заведения.

Благодарности за Ивайло Дачов, ръководещ съучастник в Checkpoint cardio и Ружица Гугуловска, които образоваха екипа на Втора градска болница за работа със системата. ", написа Фандъкова.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати ©
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР