Източник и снимка ТрудФермер от берковското село Черешовица, който е

...
Източник и снимка ТрудФермер от берковското село Черешовица, който е
Коментари Харесай

Труд: Фермер гръмна черен вълк край Берковица

Източник и фотография " Труд "

Фермер от берковското село Черешовица, който е ловджия в локалната дружинка, повали с пушката си наедрял вълк в Балкана. Гръмнатият див звяр е черен като четирикрак демон, оповестиха от ловната чета.

Дружинката от Черешовица излязла в неделя на лов за диви свине над селото, а 43-годишният Александър Гогов застанал на пусия в гориста месност край планинска вада. Около половин час след началото на гонката сред две скали наз ловеца се посочил огромен вълк. " Първоначално взех решение, че е куче. Беше целият черен, само че след това ясно видях, че е вълк въпреки и извънредно мрачен ", описа Гогов. 

За шанс вятърът духал към пусията, звярът не усетил индивида, траял по пътя си и когато наближил на към 30 метра ловецът стрелял. Още първият изстрел заковал хищника на място. Поваленият мълк бил измерен на електронен кантар и заковал 46 кг. Макар и рядко, в природата у нас се срещат и бели, и черни вълци, обясниха горски. Според национални поверия обаче черният вълк е зла мощ и в случай че го сънуваш, те чакат неприятности, а убийството му е знак за победа над неприятели. 

Още за черния вълк четете ТУК 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР