Източник и кадър: Нова ТвНе можем да разделяме лечебните заведение

...
Източник и кадър: Нова ТвНе можем да разделяме лечебните заведение
Коментари Харесай

Пациент получи сметка за 530 лева? Нормално ли е?

Източник и кадър: Нова Тв

„ Не можем да разделяме лечебните заведение въз основата на собствеността – дали са частни или държани. И двата типа лечебни заведения имат право да дефинират цени за осъществяваните услуги. Тези цени би трябвало да бъдат упоменати на ясно място, тъй че този, които търси услугата да е наясно авансово какво ще би трябвало да заплати ”. Това съобщи някогашният шеф на " Пирогов ” доцент Спас Спасков.

``
реклама

Преди дни стана ясно, че чужденец е заплатил 530 лева за обзор и разчистване на вода от ухо в частен медицински център в к.к „ Златни пясъци ”.

„ Напълно е допустимо лекарят да бъде свръхмошеник и да стартира да си измисля. Говорейки по този метод внушаваме едно извънредно съмнение към опазването на здравето ”, безапелационен е той.

„ Най-вероятно става дума за услуга, която е отвън НЗОК. Смятам, че е осъществена и друга здравна услуга, освен разчистване на ушни канали ", сподели още Спасков.

„ Ние, здравоосигурените пациенти сме привикнали когато имаме проблем да отиваме някъде с направление. В случая на морето, това няма по какъв начин да стане. Дори да сме здравноосигурени – би трябвало да платим ”, разяснява Евгени Георгиев от Алианс на трансплантираните и оперираните „ Бъдеще за всички ”.

Според него има и други фактори, определящи цената. „ Зависи дали прегледът би трябвало да се реализира в работно време или отвън работно време. Повечето частни центрове не работят със Здравната каса и дефинират сами своите ценоразписи ”, сподели още той.

" Проверките постоянно приключват по един и същи метод. Частните лечебни заведения процъфтяват. Пълно е с нови частни лечебни заведения, а българинът е все по-беден и болен ", безапелационен е Георгиев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР