[Източник]Група учени от университета Минами Кюшу в префектура Миязаки, Япония,

...
[Източник]Група учени от университета Минами Кюшу в префектура Миязаки, Япония,
Коментари Харесай

Японски учени случайно откриват вирус в насекоми, който убива само мъже

[Източник]

Група учени от университета Минами Кюшу в префектура Миязаки, Япония, инцидентно откри вирус, който единствено е ориентирана към мъжки инсекти, изобретение, което един ден може евентуално да помогне за управление на популациите от вектори на заболявания като комари.

Гъсеница: Откриването на вируса, по-късно наименуван Spodoptera litura мъжко-убиващ вирус или SLMKV, всичко се случи инцидентно, откакто Мисато Терао, проучвателен механик в университета, откри зелена гъсеница, разпозната като тютюнев червей, която яде нетърпеливи вътре в оранжерията на кампуса, съгласно The ​​New York Times.

Вместо да изхвърли вярно натрапника, Мисато реши да занесе гъсеницата на физиолога по насекомите в университета Йошинори Шинтани, който смяташе, че тя ще бъде добра хранилка за другите инсекти.

Изумително изобретение: Йошинори ревизира още веднъж гъсеницата дни по-късно, откакто сложи насекомото при другите. За негова изненада имаше 50 нощни пеперуди, които се оказаха женски.

Набиращи известност в NextShark: Бившата звезда на гимнастиката от Калифорнийския университет в Лос Анджелис Кейтлин Охаши е изправена пред отрицателна реакция за костюм за Хелоуин

Любопитен по отношение на откритията, Йошинори взема решение да развъди женските молци от оранжерията с мъжки молци, които откри в дома си. След като мина през процеса, той откри, че единствено три мъжки са родени в 13-те генерации потомци на нощните пеперуди.

С тази нова информация Йошинори и неговият сътрудник, Дайсуке Кагеяма, откривател в National Agriculture и Food Research Organisation в Япония, считат, че са разкрили „ мъжки палач “ измежду техните инсекти.

Продължавайки по-нататък: След опит за установяване на повода за феномена, група стигна до заключението, че си имат работа с вирус, откакто генетичният разбор сподели издайнически признаци за подобен. Те също се пробваха да отстраняват резултата на „ ликвидиране на мъже “ с антибиотици, което не докара до позитивен резултат, защото лекуването е дейно единствено против бактерии.

Тенденции в NextShark: Китайска жена бяга от Съединени американски щати след смъртоносна злополука на Porsche 911 във Вашингтон

Документирани са единствено два типа вирус, убиващ мъже, и SKLMV може да е еволюирал настрана, съгласно The ​​New York Times.

The Японски учени означиха, че вирусът, завещан по майчина линия, който откриха, е от семейство Partitiviridae, само че те подчертаха в изследването, че „ не е известно дали вирусите, убиващи мъже, са лимитирани до Partitiviridae или могат да бъдат открити в други таксони. “

< p> Те също откриха, че SLMKV е заразен и унаследен, откакто някои тютюневи молци са били инфектирани. Резултатът сподели, че идващото потомство е произвело повече женски, до момента в който идващите генерации не съдържат мъжки.

Тенденции в NextShark: Какво е „ синдром на пържен ориз “ и за какво провокира суматоха онлайн?

Учените считат, че резултатът на вируса се е възобновил заради това, че средата на гъсеницата е била в идеалния климат – не прекомерно студено за тютюневите червеи и не прекомерно горещо за SLMKV.

Споделяне на новината: След откритието Йошинори, Дайсуке, Мисато и други откриватели документираха откритията си в изследване, оповестено в The Proceedings of the National Academies of Sciences (PNAS) в понеделник.

Потенциален контролер: Най-новото изобретение може да помогне за управление на популацията на селскостопанските вредители, с които са свързани тютюневите червеи.

Набиращи известност в NextShark: глас на Hello Kitty артист афишира овакантяване на героя след 33 години

Това изобретение може също по този начин да помогне за пробутване напред в търсенето на „ жена палач “, който може да се окаже потребен за поддържане на популацията от вектори на заболявания като комарите надзор.

 

Набиращи известност в NextShark: „ Най-красивата йога баба в Китай “: 78-годишна жена става вирусна поради физиката си

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР