Източник: Dreamstime Отдавна знаем, че не е геройство да се

...
Източник: Dreamstime Отдавна знаем, че не е геройство да се
Коментари Харесай

Кога е добре да се върнете на работа след грип?

Източник: Dreamstime

Отдавна знаем, че не е мъжество да се върви болен на работа. Появите се с хрема и кашлица в офиса и на идващия ден, с изключение на вас е болен и сътрудника Ви.

По принцип, лекарите предлагат при грип да останете седмица вкъщи. Това време е належащо за отмора на организма, с цел да се оправи имунитетът с вирусната зараза и не изпадне в положение на безсилие. Докато сте вкъщи се лекувате и поддържате положително хидратиране на организма, с цел да се изхвърлят насъбраните отрови.

Вкъщи също би трябвало да се опитате да ограничите разпространяването на вируса. Добре е да се изолирате в едно помещение, което да проветрявате постоянно. Когато ви посещават, защитната маска за здравото лице, не е непотребна мярка, а в противен случай. Мястото, на което най-лесно могат да се разпространят микроорганизмите е кухнята, тъй че в случай че няма кой да подготви храната ви, пробвайте се там да спазвате отлични хигиенични привички. Сложете маска, пригответе нещо небрежно и по-добре го хапнете в стаята си.

Свързани публикации.. Кои средства против грип и вирусни инфекции оказват помощ? 7 Най-важното за грипа и бързото излекуване 4 Кои са противогрипните медикаменти? 0

При какви признаци можете да мислите за връщане на работното място?

В продължение на 24 часа нямате повишение на телесната температура , като за това не сте прибягвали до парацетамол и ибупрофен. Все още ли кихате и кашляте ? Вирусите на грипа се популяризират от капчиците слюнка, които отделяме. За да сте сигурни, че няма да болестите някого, тези признаци би трябвало да са минали. Лошо ви е или се чувствате отпаднали? Отговорът би трябвало да е не, с цел да планирате връщане към служебните отговорности. Трябва да мине най-малко ден откакто към този момент не усещате тези признаци, с цел да премислите въпроса.

Имайте поради че грипът не е заболяване, което да се изкара на крайник и когато не му се обърне внимание могат да настъпят затруднения или най-малкото възстановителният развой да протече доста по-дълго.

Дори при подозрение за заболяване от грип би трябвало да избягвате да се срещате с хора с хронични болести и дребни деца. Една прегръдка на бебе в това положение може да коства доста.

Обърнете внимание на здравето си и постъпете отговорно към себе си и близките Ви. Сложно е, когато липсва чиновник, само че резултатите ще бъдат доста по-добри при Вашето неявяване за седмица и пълноценното Ви връщане, в сравнение с да протакате болничния и след това отсъствате отново.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР