Източник: Дневник.бг, снимка: ТуитърЛидерите на 27-те страни от ЕС продължиха

...
Източник: Дневник.бг, снимка: ТуитърЛидерите на 27-те страни от ЕС продължиха
Коментари Харесай

Дневник: Срещата на върха в Брюксел продължава да се отдалечава от очакванията на Борисов

Източник: " Дневник ".бг, фотография: " Туитър "

Лидерите на 27-те страни от Европейски Съюз продължиха втория ден от срещата си в Брюксел единствено с двустранни и многостранни срещи без даже да влизат в залата за пленарни съвещания. Но търсенето на компромис за помощния проект за възобновяване на стопанските системи от рецесията с ковид, както и за новия 7-годишен бюджет на Европейски Съюз наподобява се продължи да се отдалечава от упованията на премира Бойко Борисов за милиарди евро за България, забележителна част от които - под формата на така наречен грантове.

Според източници на " Файненъл таймс " част от западните страни освен реализираха нощес нова работна версия на помощите с орязване на 50 милиарда евро на безплатно предоставяните средства, само че и в този момент към този момент оферират да бъдат свити на половина. Става дума за т.нар. Механизъм за възобновяване и устойчивост в който съгласно първичното предложение на Европейската комисия от края на май трябваше да бъдат 310 милиарда евро (335 милиарда евро по настоящи цени), а в компромиса от тази заран те станаха 325 млрд.евро

Сега " групата на спестовните " страни желала безвъзмездните средства да бъдат свити до 155 милиарда евро.

От пръвночалните проекти за спомагателни 250 милиарда евро под формата на заеми (по непрекъснати цени и 268 милиарда евро по настоящи цени) групата предложила да се отстранен 190 милиарда евро.

Продължават и разногласията за критериите и коефициента, съгласно който ще се дефинира оптималният размер на грантовете за всяка страна (идеята бе да се вземат поради броят на популацията, Брутният вътрешен продукт на глава от популацията и безработицата).

Единствената двустранна среща на премиера Борисов, за която бе обявено обществено, е тази с хърватския му сътрудник Андрей Пленкович, само че тематиката на диалога им е било приемането в " чакалнята " на еврозоната.

Италианският министър председател Джузепе Конте употребява паузата в срещите, с цел да съобщи, че страната му е в " остра борба " с " групата на спестовните " страни. В нея медиите слагат най-много Холандия, Австрия, Дания и Швеция, само че сигурно изразители на позициите им са министър председателят Марк Рюте и канцлерът Себастиян Курц.

Австрийският канцлер сподели довечера, че се вършат нови оферти по огромния проект със тласъци и " като цяло нещата вървят добре и се движат в вярната посока ". Но той добави, че " както се очакваше, полемиките са сложни ".

Европейски посланик, представен от " Ройтерс ", споделя, че " възможностите за съглашение тази нощ са доста дребни ". Той удостоверява, че северните страни, които са и съществени вносители в еврофондовете, упорстват за още повече съкращения в механизма за възобновяване и за това да си получат назад по-голяма част от предвижданите до момента средства.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР