Източник: bosia.blog.bgДнес е 40 ден от гладната стачка на Николай

...
Източник: bosia.blog.bgДнес е 40 ден от гладната стачка на Николай
Коментари Харесай

Ден 40. Последна публикация от Босия: За тълпата, кукловодите и саможертвата

Източник: bosia.blog.bg

Днес е 40 ден от гладната стачка на Николай Колев-Босия. Числото 40 иронично припомня за 40-дневните пости в православието, само че при Босия постът надвишава всякаква суровост.

Днес е 40 ден от гладната стачка на Николай Колев-Босия.

Числото 40 иронично припомня за 40-дневните пости в православието, само че при Босия постът надвишава всякаква суровост.

При него постът е гибелен.

Тази заран той разгласи, че написа за последно в блога си. 

Босия разгласява есе, в което преглежда състава на нашето общество - а точно, че то се състои от кукловоди и една безмозъчна и алчна навалица.

Няколко пъти сядах да пиша това есе и все нещо се случва, та стартирам още веднъж. Надявам се, че този път ще го довърша.

В това есе ще ще засегна както тълпата, която в една огромна степен взема решение сегашното, по този начин и така наречен " здрав селски разсъдък ", дейностите на кукловодите и страха от саможертвата на тези, които в този момент владеят обстановката и желаят да я владеят още дълго време.

Открай време, още в Римската империя преодоляването на тълпата е било от извънредно значение за властта. Това е подсигурило улицата и поддръжката даже на най-неприемливите решения и искрено противонародните закони, практики и цялостната липса на свободи, права и правдивост.

Тълпата е нападателна, разюздана, без правила, без посока, без критерии, без тактика.

Тя е реализатор на краткотрайното си въодушевление и в случай че се откри някой, който да насочва тази безумна силата в мечтаната от него посока се трансформира в огромна мощ, която е способна да унищожава всичко по пътя си.

Тълпата разчита на силата на множеството и на анонимността си.

Въпреки това и там има неписани закони.

В момента, в който кукловодът покаже кюфтето, стартира невиждана вътрешна борба в тълпата кой ще стъпи на повече тела и ще се повиши на по-видимо място, с цел да бъде " забелязян и оценен " от кукловода.

Затова и в интернет и блога ми е цялостно с " изяви " на анонимници, които ме изкарват човек на Сорос, на Путин, на Българска социалистическа партия, на Радев, На Движение за права и свободи и на кого ли не. Само че аз имам имунитет против такива измекяри, тъй като съм претърпял това преди повече от 30 години.

Мислех да пиша повече за тълпата, само че това внезапно се обезсмисли.

Нека кажа две думи и за така наречен " Здрав селски разсъдък ".

Такъв просто не съществува. Българският селяндур залага на силата /когато я има/ и на хитростта и коварството, когато я няма. По този въпрос - толкоз!

Нека споменем и кукловодите.

Преди всичко би трябвало да знаем, че те са чудесно осведомени, стратегически и тактически готови и разполагат с всички управляващи и институции в страната.

Тези, които не се подчиняват, бързо биват отстранени от властта.

По принцип те употребяват зависимостите, в това число и престъпните, с цел да държат в послушание управляващите и институциите.

Да не би да не знаят за двете присъди на Борисов, за закононарушенията на Цацаров, за Пеевски, за Порожанов, за Московски, за далаверите на Каракачанов и Корнелия Нинова?

Знаят прелестно това и заради тези аргументи са назначени на тези постове.

А това, че не ги махат незабавно е елементарно обяснимо.

В тях са вложени пари и те би трябвало да се върнат.

Не е толкоз елементарно да " похарчиш " назначени управници, които още носят дивиденти и държат тълпата.

Другата част от назначените са елементарно управляеми простаци, които покорно извършват всички заповеди и разпоредби на кукловодите, предадени посредством съответните престъпни структури на властта. Справка-Цецка Цачева, Цвета Караянчева, Захариева и други и други

За слугинажа на медиите няма да се популяризирам. Естествено е дружно с тълпата да се държат и медиите. Иначе всичко отива по дяволите.

Накрая, тъй като не ми останаха сили, ще кажа нещо и за моята гладна стачка.

Ако има някой, който изцяло схваща задачите на безсрочната ми гладна стачка и изпада в суматоха от нея -  това са точно кукловодите. Единствено те схващат, към този момент, далечната ми цел и тя по никакъв начин не им харесва.

Моите другари към момента са надалеч от разбирането на претекстовете и задачите ми. Те прочувствено и малко хлапашки възприемат моя митинг и са надалеч от осмислянето му.

Моята всеотдайност би откъснала една забележителна част от тези, които се двоумят и би предиздвикала тези, които живеят в чужбина да подценен и прецакат кукловодите, което по никакъв начин не им е прелестно.

Така тяхната навалица ще става все по-малък и по-пренебрежим фактор.

Те по тази причина толкоз настойчиво се борят за живота ми.

От друга страна аз съм сложил такива условия /особено второто/, че няма по какъв начин да мърдат.

Но това си е техен проблем.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР