Източник, близък до преговорите в Доха, каза пред Би Би

...
Източник, близък до преговорите в Доха, каза пред Би Би
Коментари Харесай

Провал на преговорите в Доха за ново примирие в Газа

Източник, непосредствен до договарянията в Доха, сподели пред Би Би Си, че договарянията за преустановяване на огъня в линията Газа са се провалили .

Боевете се възобновиха в петък сутринта, само че договарянията продължиха с вярата за нова пауза в сраженията.

Външният министър на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман ал Тани сподели, че Доха, дружно със своите сътрудници, се е заела да продължи напъните за връщане към преустановяване на огъня, заяви " Ройтерс ".

Той призна, че боевете затрудняват този развой .

" Постоянните бомбардировки на Газа усложняват посредническите старания и изострят филантропичната злополука ", обобщи външният министър на Катар.

Преди седмица Израел и Хамас договориха помирение и замяна на заложници против палестински заложници. Спирането на огъня продължи до през днешния ден
 Израелската войска разгласява карта, разделяща Газа на
Израелската войска разгласява карта, разделяща Газа на " зони за евакуация "

Цивилните бяха помолени да разпознават регионите си на престояване

Час преди примирието да завърши, Израел сподели, че е, а обвързваните с Хамас медии оповестиха за детонации и пукотевица в палестинския анклав.

Седемдневната пауза, която стартира на 24 ноември и беше удължена два пъти , разреши размяната на държани в Газа, против стотици палестински пандизчии и улесни навлизането на филантропична помощ в анклава.

Газа имаше 2,3 милиона поданици, и сухопътна инвазия в отговор на, при която въоръжени бойци на групировката убиха 1200 души и са взеха 240 заложници.

Палестинските здравни управляващи, които Организация на обединените нации смята за достоверни, споделят, че повече от 15 000 поданици на Газа са доказани като убити , а хиляди други са изчезнали, като се допуска че са затрупани под руините. Организация на обединените нации споделя, че до 80% от популацията може да е било изгонено от домовете си.

Хуманитарните групи и Организация на обединените нации споделят, че и те не са в положение да се оправят с нова вълна от жертви.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР