Източник:Автор: Галин Дурев, член на НС на БСП и бивш

...
Източник:Автор: Галин Дурев, член на НС на БСП и бивш
Коментари Харесай

Галин Дурев: За митовете и безочието на Корнелия Нинова

Източник:

Автор: Галин Дурев, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия и някогашен уредник за Пловдив град и Пловдив област 

Дните след изборите още веднъж се изумих от безочието и манипулативните похвати на Корнелия Нинова, разяснява Галин Дурев, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия и някогашен уредник за Пловдив град и Пловдив област. Той не приема констатациите, хвърлени по думите му „ с лекост в общественото пространство “ за „ завръщането на Българска социалистическа партия в локалната власт “, за „ Българска социалистическа партия втора политическа мощ “, за присъединяване на Българска социалистическа партия " в не знам си какъв брой балотажа ".

„ Разбира се, всички те имат за цел, първо, да задоволят егото на Корнелия, с цел да наподобява значима по села и паланки и, второ, с цел да построи защитната стена преди предстоящите обвинявания след изборите, че докара Българска социалистическа партия до цялостен провал в локалната власт. Да, тя знае, че всичко това, което приказва, са цялостни нелепости. Да, тя знае, че Българска социалистическа партия е в колапс. Да, тя знае, че със личните си дейности, облечени в решения на Националния съвет, на практика ликвидира десетки организации в навечерието на изборите “, показва Дурев. Той разкрива и каква е действителността.

„ Направих си труда да изслушам съвещанията и да прегледам бележките, тъй като от дълго време е нарушена практиката да се раздават материали за съвещанията. Е, открих ги всички тези 44 кметове, които Корнелия твърди, че Българска социалистическа партия има след първи тур, само че, забележете, за какво тя приказва за кметове, а не за резултата на партийните листи, който е действителният резултат за Българска социалистическа партия. Отговорът е елементарен. При кметовете може да се одобри неопределена йезуитска позиция кой е „ наш “ и кой не, а в случай че спомене партийните листи, то няма по какъв начин да ни убеждава в „ завръщането в локалната власт “, изяснява някогашният уредник на Българска социалистическа партия в Пловдив град и Пловдив област.

Ето и неговите съображения:

„ Съгласно решението на Националния съвет, Българска социалистическа партия: Издига напълно лични претенденти в 137 общини и региони, т.е. в 46% от всички в страната.

В 60 общини и региони Българска социалистическа партия взе участие в локални обединения, като при огромна част от тях можем да приемем, че в действителност кметовете са от Българска социалистическа партия.

Националният съвет взе решение в 30 общини Българска социалистическа партия да поддържа претенденти, издигнати от инициативни комитети. От тях малко повече от половината са ясно асоциирани с Българска социалистическа партия, а немалка част са и досегашни кметове от Българска социалистическа партия.

В 16 общини Българска социалистическа партия поддържа претендентите на ДРУГА ПАРТИЯ, а в 3 общини локални обединения, в които Българска социалистическа партия НЕ УЧАСТВА. От подкрепяните претенденти на други партии най-вече са тези от Движение за права и свободи.

В 54 общини и региони в страната Българска социалистическа партия НЯМА КАНДИДАТ, т.е. в близо 20% от изборите за кметове Българска социалистическа партия на процедура не взе участие.

Сега да забележим какво ни демонстрират данните от ЦИК във връзка с „ завръщането на Българска социалистическа партия в локалната власт “. Според Корнелия Нинова, Българска социалистическа партия побеждава на първи тур в 44 общини. Нека да забележим обаче кои са те и какви са претендентите, съгласно по-горните критерии за формулата им на присъединяване.

На първи тур побеждават 13 „ чисто “ партийни претенденти, т.е. такива регистрирани от „ Българска социалистическа партия за България “. Почти всички са хора с явен партиен профил и безспорно свързвани с Българска социалистическа партия.

На първи тур побеждават претендентите на 7 на локални обединения, в които Българска социалистическа партия взе участие, като можем да кажем, че пет от тях ясно могат да бъдат асоциирани с Българска социалистическа партия.

На първи тур побеждава и претендентът на една локална коалиция, в която Българска социалистическа партия не участва– Николай Тонев Колев в община Гълъбово, повдигнат от БСДП и Движение за права и свободи.

На първи тур побеждават и 11 претенденти, издигнати от инициативни комитети и подкрепени от и Българска социалистическа партия, от които половината са очевидно свързани с Българска социалистическа партия.

Накрая стигнахме и до огромната победа на Корнелия Нинова – 12 претенденти на други партии, които Българска социалистическа партия поддържа от политическа отпадналост, и които претенденти Корнелия Нинова също твърди, че са наши, без значение, че някои от тях даже са членове на национални управления на други партии. Все отново, в случай че си затворим едното око, дори и в тази група можем да открием един-двама близки то Българска социалистическа партия. Много е подозрително обаче, че претендентите на Движение за права и свободи, на съдружния сътрудник на ГЕРБ – Гергьовден, както и самият кмет на Симитли, прочут с околните си връзки с Борисов, могат да бъдат причислявани към Българска социалистическа партия “, установи Дурев.

Той си спомня, през 2019 година също се приказва за едни кметове, които били от Българска социалистическа партия, само че след това мнозина си задавали въпроса за какво на съвещанията на Българска социалистическа партия рядко идват повече от 25 кметове.

„ Другите са артикул на йезуитските схващания на Нинова. Сега ситуацията е сходно. И през днешния ден Българска социалистическа партия в най-хубавия случай има към 25-26 кметове на първи тур и е прекомерно надалеч от хвалебствените слова. Ако беше оправдано да си приписваме претенденти на други партии, като тези на Движение за права и свободи и всички, имащи десетки фотоси с Борисов в профилите си, то тогава бих предложил на Корнелия Нинова на идващите избори да припознаем всички претенденти на ГЕРБ и Движение за права и свободи и по този начин ще получим близо 95%. Така ще спи умерено, ликвидирайки следващата партийна конструкция посредством „ оздравителни ограничения “, акцентира Дурев.

Партийният функционер прецизира още, че на нарочната конференция на Българска социалистическа партия, около фанфарите, не са се чули същинските тревожни констатации.

„ Общинските съветници от Българска социалистическа партия в страната са намалели с 40%!

В 64 общини Българска социалистическа партия няма нито един консултант!

В 54 общини Българска социалистическа партия няма претендент за кмет!

За първи път в историята на Българска социалистическа партия социалистите нямат общински съветници в 6 от 22-те общини в София област.

Най-голямата група съветници, които са от Българска социалистическа партия е в община Садово, където кметът Димитър Здравков печели безапелационно с над 80% от гласовете. Оказва се, че дребна община като Садово прави повече на брой съветници, в сравнение с регионите на Борислав Гуцанов – Варна, Атанас Зафиров – Бургас и Вигенин в Пловдив.

Почти във всички общини се следи спад в действителните гласове!

Българска социалистическа партия на процедура изчезва от изборите в селата, като всеобщо няма свои представители там!

След като пренареди листи и подмени претенденти, Корнелия Нинова съумя да загуби алена Кресна. Българска социалистическа партия към този момент е мираж в тази община и няма нито един консултант, откакто самият кмет Николай Георгиев напусна партията, несъгласен с политиката на Нинова и сие.

Българска социалистическа партия е мираж и в Свищов, както и в още 64 общини ", предизвестява Дурев. Той акцентира, че за пръв път в новата история на партията Българска социалистическа партия получава повече гласове за листите си на локални избори– 270 хиляди, в сравнение с предходните парламентарни – 224 хиляди, а това би трябвало да е сериозен сигнал за соцлидерката.

„ Завръщането на Българска социалистическа партия в локалната власт в действителност се случи единствено в главите на няколко одиозни фигури, на които тази неистина им е нужна само, с цел да се запазят до идващото нареждане на парламентарните листи “, отбелязва в умозаключение Галин Дурев, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия и някогашен уредник за Пловдив град и Пловдив област.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР