Източник 24 часа, снимка zonaburgas.bgОсем години затвор и кръвнина от

...
Източник 24 часа, снимка zonaburgas.bgОсем години затвор и кръвнина от
Коментари Харесай

Осем години затвор за убийството на 11-годишната Никол

Източник 24 часа , фотография zonaburgas.bg

Осем години затвор и кръвнина от 150 000 лв. дефинира току-що Бургаският областен съд за 16-годишния Иван Иванов.

Той бе обвиняем и приет за отговорен за убийството на 11-годишната Никол Йончева, заклана с кухненски нож в асансьор на 20-ти август предходната година. Наказанието е с 1 година повече от това, което изиска прокуратурата, оповестява 24 часа.

Председателят на правосъдния състав Стефан Стойков съобщи, че решението за наказанието на малолетния Иван е взето с цялостно единогласие на целия състав. Той посочи, че е потвърдено закононарушението, осъществено от подсъдимия против малолетното дете.

Съдия Стойков акцентира, че жертвата, намушкана в дясната част на врата, е издъхнала по изключително непосилен метод. Въпреки леката си умствена назадничавост ученикът е могъл да управлява дейностите си и да схваща постъпките си, безапелационен е още съдът.

16-годишният Иван не поискал да каже нещо, когато съдът му дал тази опция като последни думи за подсъдимия. Делото се гледа при закрити врата, като на нито едно от съвещанията Иван не пожела да беседва в коридорите на съда с кореспонденти.

" 8 години са прекомерно малко за лишен човешки живот, само че каквото и да е наказанието, то не е задоволително ", сподели майката на убитата Никол Мими Ставрева. тя недоумява по какъв начин е допустимо човек да отнеме човешки живот, единствено тъй като бил нервиран. 

В хода на правосъдния развой стана  ясно, че Иван протегнал ръка на Никол, тъй като изискал да я целуне, само че тя му отказала. Тогава младежът решил да я накаже и забил кухненски нож във врата й с 20-сантиметрово острие.

" Синът ми е почтен, продължаваме да имаме вяра, че не е той. Използваха едно болно дете, което единствено даже не може да употребява нож ", споделиха родителите на Иван Димитър и Донка.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР