Изтичането на секретни документи на Министерството на отбраната на Съединените

...
Изтичането на секретни документи на Министерството на отбраната на Съединените
Коментари Харесай

След изтичането на секретни документи - риск за националната сигурност на САЩ

Изтичането на секретни документи на Министерството на защитата на Съединените щати съставлява " доста сериозен " риск за националната сигурност. За това предизвестиха от Пентагона.

Документите съдържат информация за войната в Украйна, както и за Китай и съдружниците на Съединените щати.

Служители от Пентагона оповестиха, че файловете, които се появиха в обществените мрежи, са във формат, сходен на документите, излъчени на високопоставени длъжностни лица.

От Пентагона не престават да търсят кой стои зад приключването на секретните информации. Говорителят на Белия дом по национална сигурност заяви, че американския президент е бил осведомен за случилото се в края на предходната седмица, без да прецизира дата. Според Джон Кърби е доста евентуално да изтекат още документи.

" Ние гледаме на това доста, доста съществено. Няма никаква причина тези документи да са обществено притежание. Те би трябвало да са загиневи. Но ние ще стигнем до дъното. И в случай че тогава би трябвало да бъдат подхванати някакви дейности, ние ще ги предприемем ", съобщи Джон Кърби, представител на Белия дом по националната сигурност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР