Изтичането на охлаждаща течност от руска космическа капсула, скачена с

...
Изтичането на охлаждаща течност от руска космическа капсула, скачена с
Коментари Харесай

Течът от скачената с МКС руска космическа капсула вероятно е причинен от микрометеорит

Изтичането на охлаждаща течност от съветска галактическа капсула, скачена с Международната галактическа станция (МКС), евентуално е породено от удар на микрометеорит, оповестиха Асошиейтед прес и ТАСС, базирайки се на чиновник на Роскосмос.  

От съветската галактическа организация и НАСА споделиха, че случаят не съставлява заплаха за екипажа на орбиталната станция. 

Бившият космонавт Сергей Крикальов, който е изпълнителен шеф на Роскосмос за пилотираните галактически стратегии, сподели, че приключването на охлаждаща течност от капсулата " Союз МС-22 " може да е породено от микрометеорит, блъснал един от радиаторите й. 

В направеното от Крикальов изказване се показва, че неизправността може да повлияе на работата на охладителната система на кораба и на температурата в отсека за съоръжение и принадлежности, само че не съставлява опасност за екипажа.

Течът попречи на плануваното по-рано през днешния ден излизане в открития космос на съветските космонавти Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин, предава Българска телеграфна агенция. По думите на Крикальов работата по оценката на обстановката продължава и експертите наблюдават температурните индикатори на " Союз ". " Не са открити други промени в телеметричните параметри нито на галактическия транспортен съд, нито на Международната галактическа станция, нито на съветския или американския сегмент, нищо не заплашва екипажа ", сподели той. 

Сергей Крикальов обаче добави, че бъдещата работа на станцията ще зависи от оценката на положението на капсулата. " Решенията за бъдещата стратегия за полети ще бъдат взети въз основа на този разбор ", сподели той.

" НАСА и Роскосмос ще продължат да работят дружно, с цел да дефинират идващия курс на деяние след настоящия разбор. Членовете на екипажа на борда на галактическата станция са в сигурност и не са били застрашени по време на приключването на охлаждаща течност ", споделиха на собствен ред от американската галактическа организация. 

Сергей Прокопиев, Дмитрий Петелин и астронавтът на НАСА Франк Рубио дойдоха на МКС с капсулата " Союз МС-22 " през септември. Понастоящем с изключение на тях на орбиталната станция се намират астронавтите на НАСА Никол Ман и Джош Касада, астронавтът на Японската организация за проучване на галактическото пространство (ДЖАКСА) Коичи Ваката и Анна Кикина от Роскомос. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР