Изтичането на голямо количество класифицирани документи на министерството на отбраната

...
Изтичането на голямо количество класифицирани документи на министерството на отбраната
Коментари Харесай

САЩ анализират рисковете за националната сигурност от изтичането на класифицирираните документи

Изтичането на огромно количество класифицирани документи на министерството на защитата на Съединени американски щати се преглежда като нещо доста съществено и евентуалните рисове за националната сигурност се изследват, съобщи администрацията на Джо Байдън, съобщи ДПА.

Документите, които се появиха по-рано този месец в обществени мрежи, като Туитър и Дискорд, съдържат американски военни секрети по отношение на Украйна, Китай, Близкия изток и други чувствителни въпроси.

Министерството на защитата прави разбор, с цел да откри какви последствия за националната сигурност може да има от всичко това, а министерството на правораздаването води следствието за вероятно осъществено закононарушение, съобщи представителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби.

Според американски медии в документите има информация за оръжейните доставки за Украйна и за безпокойството по отношение на евентуалния дефицит на муниции за Киев. Има и информации, касаещи подготовката на украинските сили за плануваната контраатака.

" Ние гледаме на това доста, доста съществено. Няма никаква причина тези документи да са обществено притежание ", сподели Кърби.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР