Изтичането на голямо количество документи, до които Би Би Си

...
Изтичането на голямо количество документи, до които Би Би Си
Коментари Харесай

Изтекли документи разкриха несъгласието на правителствата с доклада на ООН за климата

Изтичането на огромно количество документи, до които Би Би Си получила достъп, демонстрира по какъв начин страните се пробват да трансформират значим теоретичен отчет за това по какъв начин да се оправят с изменението на климата.

Изтеклите документи разкриват, че Саудитска Арабия, Япония и Австралия са измежду страните, които желаят Организация на обединените нации да понижи нуждата светът бързо да се отдалечи от изкопаемите горива.

Също по този начин излиза наяве, че някои богати народи се съмняват, че заплащат повече на по-бедните страни, с цел да преминат към по-екологични технологии.

Това „ лобиране “ повдига въпроси за срещата на върха за климата COP26 през ноември.

Изтеклите документи разкриват, че страните отблъскват рекомендациите на Организация на обединените нации за деяние и информацията се появи единствено дни преди да бъдат помолени на срещата на върха да поемат обилни задължения за закъснение на изменението на климата и задържане на световното стопляне до 1,5 градуса.
 Ердоган погреба Запада като международно въздействие, желае коренна смяна в Организация на обединените нации Ердоган погреба Запада като международно въздействие, желае коренна смяна в Организация на обединените нации
Проблемното разбиране на международен ред, учреден на претенциите за предимство на Запада, остава в предишното. Това сподели турският прези...

Изтеклите документи се състоят от повече от 32 000 заявки, направени от държавни управления, компании и други заинтригувани страни до екипа от учени, съставящ отчет на Организация на обединените нации, предопределен да събере най-хубавите научни доказателства за това по какъв начин да се оправим с изменението на климата.

Тези „ оценъчни отчети “ се изготвят на всеки шест до седем години от Междуправителствената комисия по изменението на климата (IPCC), органът на Организация на обединените нации, претрупан с оценката на науката във връзка с този проблем.

Тези отчети се употребяват от държавните управления, с цел да решат какви дейности са нужни за справяне с изменението на климата, а последният ще бъде основен детайл на договарянията на конференцията в Глазгоу.

Авторитетът на тези отчети произтича частично от обстоятелството, че съвсем всички държавни управления по света вземат участие в процеса за реализиране на консенсус.

Коментарите от държавните управления, които Би Би Си прочете, са преобладаващо градивни и целящи възстановяване на качеството на окончателния отчет.
 Организация на обединените нации: Глад, климатични промени и спорове оформят съвършената стихия Организация на обединените нации: Глад, климатични промени и спорове оформят " съвършената стихия "
Една мощна композиция от апетит, изменение на климата и провокирани от индивида спорове основава " съвършена стихия ". Това предизвести ръково...

Документите и най-новата чернова на отчета бяха пуснати на екипа от проверяващи публицисти на Greenpeace UK, Unearthed, който го съобщи на Би Би Си.

Изтеклата информация демонстрира, че редица страни и организации настояват, че светът няма потребност да понижава потреблението на изкопаеми горива толкоз бързо, както предлага актуалният план на отчета.

Съветник на саудитското министерство на петрола, да вземем за пример, изисква изречения като " нуждата от незабавни и ускорени дейности за намаляване във всички мащаби да бъдат отстранени от отчета ".

Висш чиновник на австралийското държавно управление пък отхвърля заключението, че затварянето на електроцентрали на въглища е належащо, макар че прекратяването на потреблението на въглища е една от декларираните цели на конференцията COP26.

Саудитска Арабия е един от най-големите производители на нефт в света, а Австралия е огромен експортьор на въглища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР