Изтичане на газ от цистерна на влакова композиция е установено

...
Изтичане на газ от цистерна на влакова композиция е установено
Коментари Харесай

Газ изтече от цистерна на влакова композиция

Изтичане на газ от цистерна на влакова комбинация е открито на гара Славяново. Аварията е записана в 7,25 часа тази заран, няма потърпевши хора и замърсяване на въздуха.

Това сподели за Българска телеграфна агенция кметът на село Славяново Васил Стоилов. Товарната комбинация е превозвала газ пропан бутан, съсобственост на компания "Газтрейт ". Пътувала е от Варна, а на гара Славяново се прави проверка на композициите, защото е основна. Ревизорът открива теча, провокиран по първична информация, от разхлабени болтове на фланец. Те са били затегнати на място, пристигнали са екипи на пожарната и полицията, посочи кметът.

Движението по железопътната линия е било спряно за два часа. Прекъснато е било електричеството. Пътниците във влака Врана - София са престояли час и половина на гарата в Попово, откъдето по-късно за извозени с рейс до град Стражица. Това е третото приключване на газ през това лято, напомни Стоилов. Първото бе през юли, а второто - преди месец. И в трите случая няма потърпевши хора. Жителите на селото към този момент са спокойни, разясняват управникът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР