Изтичане на документи показва как редица държави се опитват да

...
Изтичане на документи показва как редица държави се опитват да
Коментари Харесай

Противопоставят ли се държавите на препоръките на ООН за климата

Изтичане на документи демонстрира по какъв начин редица страни се пробват да повлияят върху важен теоретичен отчет с ограничения за битка с климатичните промени.

Богати страни слагат под въпрос заплащането на по-бедни страни, с цел да минават към зелени технологии. Саудитска Арабия, Япония и Австралия са измежду страните, които желаят от Организация на обединените нации да не лимитира добива на изкопаеми горива в къси периоди - част от информацията, до която публицисти от БиБиСи са имали достъп.

Става дума за над 30 000 документа от държавни управления и заинтригувани компании, в които те се обръщат към интернационалния панел за климатични промени, чиито специалисти изготвят световните тактики за битка измененията в климата, и ги молят да преразгледат рекомендациите си.

Разкритието идва дни преди годишната Международна конференция на Организация на обединените нации за климата, на която се чака държавните управления по света да бъдат помолени да поемат обилни задължения за закъснение изменението на климата и задържане на световното стопляне до 1,5 градуса, показва БиБиСи. Форумът стартира на 31 октомври в Глазгоу.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР