Изтичане на амоняк от завод край украинския град Суми, съобщават

...
Изтичане на амоняк от завод край украинския град Суми, съобщават
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Обстрел над Киев, Мариупол още не капитулира

Изтичане на амоняк от цех край украинския град Суми, оповестяват локалните управляващи
Силен обстрел е имало по разнообразни цели в Киев. Шест за жертвите. По-рано тази заран кметът Виталий Кличко заяви през Телеграм, че жертвите са четири, само че има и ранени. 

Украйна отхвърли съветския ултиматум, съгласно който до 05:00 ч. сутринта (03:00 ч. по Гринуич) на 21 март да се съобщи. Москва беше декларирала, че ще отвори филантропични коридори, в случай че украинските управляващи се съгласят да сложат оръжие.

Украинците обаче отхвърлиха настояването и се заканиха да продължат да се бият до последния боец. Вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук отхвърли ултиматума, като съобщи пред локалните медии, че " не може да се приказва за предаване на оръжия ".

Изтичане на амоняк от цех край украинския град Суми. To e засегнало регион с радиус над 5 км, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес, цитирайки изказване на управляващите.

Губернаторът на Сумска област Дмитро Живицки не заяви на какво се дължи приключването на амоняк. Заводът „ Сумихимпром “ се намира в източните покрайнини на града с население към 263 000 души и беше обстрелван от съветски сили през последните седмици, оповестява Българска телеграфна агенция.

Властите приканиха жителите на Суми да дишат през марли, потопени в лимонена киселина и да потърсят леговище в изби, леговище и на ниските етажи. Амонякът е по-лек от въздуха и се издига нагоре, акцентира Живицки в известие в Телеграм. Той добави, че в завода работят служби за битка с изключителните обстановки.

Поради посоката на преобладаващите ветрове към този момент град Суми не е под непосредствена опасност, съобщи губернаторът.

Съобщава се за бомбардировки на цивилен обекти. Украинските управляващи упрекват Русия, че е бомбардирала художествено учебно заведение в Мариупол, където са се укривали към 400 души, в това число дами и деца.

Представители на Мариупол настояват, че съветските сили са транспортирали наложително към хиляда поданици в Русия и са им лишили украинските паспорти - допустимо военно закононарушение.

По-рано кметът на обкръжения северен град Чернигов съобщи, че десетки цивилни са починали при „ безразборния артилерийски обстрел “ и че е била изумена болница.

 В неделя украинският президент Володимир Зеленски се обърна към израелския парламент, с цел да призове за поддръжка. Той съобщи, че израелският министър-председател Нафтали Бенет се пробва да посредничи в договарянията сред Русия и Украйна. " Благодарни сме за тези старания, тъй че рано или късно да стартираме да приказваме с Русия. Може би Йерусалим е вярното място за реализиране на мир ", сподели той във видеопослание в понеделник.

На този декор  Украйна изтегля повече от 7000 души посредством филантропични коридори

Общо 7295 души са били евакуирани от украински градове посредством филантропични коридори в неделя, заяви вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук.

Общо близо 4000 души са били евакуирани от обсадения град Мариупол в Запорожие, сподели тя и добави, че държавното управление възнамерява да изпрати към 50 рейса, които да вземат евакуираните от Мариупол през днешния ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР