Изтича срокът за предложения за поста на управител на НОИ.

...
Изтича срокът за предложения за поста на управител на НОИ.
Коментари Харесай

Гласят заместник-министър за шеф на НОИ

Изтича срокът за оферти за поста на шеф на Национален осигурителен институт. Единствената номинация, направена до момента, е на заместник-социалния министър Ивайло Иванов.

Процедурата за избор на нов шеф на Национален осигурителен институт Народното събрание разгласи, откакто Бисер Петков пое сегашния пост на обществен министър в държавното управление, напомня БНР.

Номинацията на заместник-министър Ивайло Иванов е на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, още петима депутати от партията и от Волен Сидеров от Обединени патриоти.

Единственият претендент към този момент, с изключение на солидно икономическо обучение, има богата професионална биография в организацията за обществено подкрепяне, а от юни предходната година пое поста на заместител министър на труда и обществената политика.

Процедурата по избора планува претендентите за поста да бъдат изслушани първо в намерено съвещание на Социалната комисия в Народното събрание, а в пленарна зала ще бъде определен този, който получи повече от половината гласове на присъстващите.

Като заместник-министър на труда и обществената политика Ивайло Иванов дава отговор за политиките за отбрана при безработица, поощряване на заетостта, пазара на труда, трудовата миграция и свободното придвижване на служащи, трудово право, публично обезпечаване, сигурност и здраве при работа и обществената сигурност. Наблюдава и координира активността на Агенция по заетостта и Изпълнителна организация „ Главна ревизия по труда “.

Ивайло Иванов е магистър по финанси и заем от Стопанската академия „ Димитър Ценов “ в Свищов. Притежава също магистърска степен по право от ЮЗУ „ Неофит Рилски “ в Благоевград.

От 2003 година работи в Агенцията за обществено подкрепяне, като поредно заема разнообразни длъжности – от експертна до управителна. От септември 2009 година доникъде на 2016 година е изпълнителен шеф на Агенцията.

Ивайло Иванов има и дълготраен опит в областта на застрахователната активност.

От 3 юни 2016 година заема поста заместник-министър на труда и обществената политика.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР