Изтича крайният срок за СДС и ДСБ да напуснат централите

...
Изтича крайният срок за СДС и ДСБ да напуснат централите
Коментари Харесай

Освен с парламента, СДС и ДСБ се разделят със знакови имоти

Изтича крайният период за Съюз на демократичните сили и ДСБ да изоставен централите си, тъй като нямат право на държавна дотация откакто изгубиха изборите.

Неясна е и ориста на „ сините” клубове в страната. Ул.”Цар Асен” 78 в София – емблематичен адрес в центъра на столицата. В някогашната детска градина Съюз на демократичните сили стартира да развива клубната си активност – сполучливо до преди една година. Сега тук е празно

Помещението е заключено и никой не се съгласи да ни отвори. Тук са към 70 квадрата, поделени сред частни притежатели и регион „ Триадица”. По думите на съседите Съюз на демократичните сили не заплаща наем от една година и сега се водят правосъдни каузи.

Настойчивите ни опитите да се свържем с представители на „ синята” централа и община Триадица се провалиха.

--> Обичайната процедура за подобен вид пространства да се отдават още веднъж чартърен, само че не на партии, а на неправителствени организации, които чакат ред в софийското кметство. Но един от притежателите на парцела, който живее в чужбина, желае да продаде своите 30 квадрата.

Привърженикът на „ синята” концепция Владо Руменов също търси отговори за бъдещето на емблематичните адреси: „ Аз съм чувал, че ще бъде продадена на Патриотите, в което има прочут цинизъм. Очаквам, че българската демократична общественост ще се сплоти и по напълно натурален път ще се снабди и с някакви средства и нова постройка...”.

Остават броени часове досега, когато „ сините” би трябвало да решат по какъв начин ще продължат активността си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР