Изтеклите данни от НАП не могат да навредят на българските

...
Изтеклите данни от НАП не могат да навредят на българските
Коментари Харесай

Горанов: Течът на данни от НАП не може да навреди на гражданите

Изтеклите данни от Национална агенция за приходите не могат да навредят на българските жители. ЕГН-то, даже да бъде обвързано с името, не допуска опцията да се извърши операция, без да се наруши различен закон.

Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

Така той разяснява теча на данни от Национална агенция за приходите, за който бе задържан Кристиян Бойков, който отхвърля да има нещо общо със случая.

Българска социалистическа партия прикани президента Румен Радев да свика КСНС за приключването на данни от Национална агенция за приходите. Соцлидерът Корнелия Нинова разгласи протичащото се не просто за притеснително, само че и опасност за националната сигурност и упрекна ръководещите в корупция и безхаберие.

Допреди приемането на GDPR ЕГН-ата не бяха предпазени, рецесии от сходен вид е имало в доста други страни и ще има, разяснява още Горанов.

По думите му колкото повече се опитваме да електронизираме администрацията, толкоз повече опциите за непозволени дейности ще нарастват.

Според него по-важният диалог е какво ще вършим оттук-нататък. Той изрази терзание да не се стигне до героизиране на едно закононарушение.

Финансовият министър сподели, че положителното фискално осъществяване разрешава да връщаме назад вложенията, които други вършат за груповата защита.

Важното за мен в покупката на нови самолети беше " нови " и НАТО, добави Горанов след ратификацията през днешния ден в Народното събрание. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР