Изтекли документи разкриват как най-богатата жена в Африка е направила

...
Изтекли документи разкриват как най-богатата жена в Африка е направила
Коментари Харесай

Луандалийкс: Най-богатата африканка ограбила Ангола

Изтекли документи разкриват по какъв начин най-богатата жена в Африка е направила положение посредством употреба на личната си страна и корупция.

Исабел душ Сантуш получи достъп до преференциални поземлени покупко-продажби, покупко-продажби с петрол, диаманти и телекомуникации, когато татко й беше президент на Ангола - тази южноафриканска страна, богата на естествени запаси.

Документите демонстрират по какъв начин Исабел душ Сантос и брачният партньор й са получили позволение да купуват скъпи държавни активи в серия от подозрителни покупко-продажби.

Душ Сантуш отхвърля, като твърди, че обвиняванията против нея са изцяло фалщиви и че държавното управление на Ангола реализира политически стимулиран лов на вещици.

Дъщерята на някогашния президент е направила Англия собствен дом и има скъпи парцели в централен Лондон. Тя към този момент е обект на престъпно следствие от управляващите в Ангола за корупция и нейните активи в страната са запорирани.

Би Би Си (BBC) оповестява, че е получила достъп до повече от 700 000 изтекли документи за бизнес империята на милиардерката. Повечето от тях са споделени с Международния консорциум от проверяващи публицисти (ICIJ). В съответното следствие са се присъединили 37 медийни организации, в това число португалският " Еспресо " и английският " Гардиън ".

Документите демонстрират по какъв начин Исабел Душ Сантуш експлоатира страната си за сметка на елементарните анголанци, споделя Ендрю Файнщайн, началник на " Каръпшън Уотч " (Corruption Watch).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР