Изтеклата информация за това, че в Ред Бул са надхвърлили

...
Изтеклата информация за това, че в Ред Бул са надхвърлили
Коментари Харесай

Има ли Тото Волф информатор във ФИА?

Изтеклата информация за това, че в Ред Бул са надхвърлили тавана на бюджетите през новия сезон провокира сериозен трус във Формула 1 и това ще има дълготрайни последствия, като в случай че това се удостовери, наказването на отбора може да бъде съществено. Шефът на Мерцедес Тото Волф е този, който повдигна завесата, а по-късно се появиха информациите за размера на сумата, с която е бил надхвърлен тавана от 145 милиона $ за предходната година.

Веднага обаче стартира търсенето на източника на информация на Волф тъй като ФИА пази доста ревностно процеса на финансов одит на резултатите и докладите на тимовете за предходната година. И не може просто ей по този начин някой, изключително пък един от шефовете на тимовете да се добере до такава информация.

Първото разумно съмнение е, че информацията може да е изтекла от някогашния консултант на Мерцедес Шейла-Ан Рао, като в този момент адвокатката е общоприет секретар на ФИА и дава отговор на спорта. Пръв това съмнение направи някогашният водач във Формула 1 Ралф Шумахер, който разяснява тезата на съветника на Ред Бул лекар Хелмут Марко, че във ФИА има „ къртица ” – източник на информация.
 Волф: Нарушаването на тавана на бюджетите е сериозна работа Волф: Нарушаването на тавана на бюджетите е сериозна работа
По-рано тази година шефът на Ферари Матиа Биното намерено се разгласи срещу назначението на Рао във ФИА, тъкмо поради това, че е работила като консултант на Волф и Мерцедес.
 Какви санкции грозят Ред Бул и Астън Мартин? Какви санкции грозят Ред Бул и Астън Мартин?
Според лекар Марко обясненията на Волф са свързани със случилото се в Абу Даби в края на предходната година, когато Макс Верстапен завоюва международната купа, а Люис Хамилтън и Мерцедес се почувстваха ощетени от дейностите на някогашния автобус шеф на Формула 1 Майкъл Маси.
 Хорнър няма информация Ред Бул да са нарушавали финансовите правила през 2021 година Хорнър няма информация Ред Бул да са нарушавали финансовите правила през 2021 година
„ Абу Даби беше от дълго време, необичайно е, че Тото към момента не го е преодолял – изясни Марко. – Но по-впечатляващото е, че той цитира съответни цифри и приказва за съществено надхвърляне на тавана на бюджетите, това значи, че някъде във ФИА има къртица. ”
 Перес изясни за какво е бил осъден Перес изясни за какво е бил осъден
Ралф Шумахер добави, че първата реакция на абсурда на ФИА е била неубедителна, защото федерацията единствено изясни, че става въпрос за спекулации.

Резултатите от одита на финансовите резултати и спазването на тавана на бюджетите от тимовете във Формула 1 през предходната година би трябвало да бъдат оповестени от ФИА в сряда.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР