Изтекъл нон-пейпър, цитиран от базираната в Брюксел информационна агенция EUobserver

...
Изтекъл нон-пейпър, цитиран от базираната в Брюксел информационна агенция EUobserver
Коментари Харесай

ЕС планира изпращане на военна мисия в Либия за засилване на влиянието

Изтекъл нон-пейпър, представен от основаната в Брюксел осведомителна организация EUobserver разкри, че Европейският съюз има за цел да изпрати военна задача в Либия, с цел да ускори въздействието си като задгранична суперсила в района.

Мирният развой в Либия изисква широкомащабно разоръжаване, демобилизация и реинтеграция на бойци, както и съществена промяна в бранша на сигурността, съгласно вътрешен документ на външната работа на Европейски Съюз от 1 юли, достигнал до EUobserver.
 Европейски Съюз работи с Тунис и Либия по мигрантски съглашения Европейски Съюз работи с Тунис и Либия по мигрантски съглашения
Европейски Съюз работи по договорка с Тунис, предлагаща икономическа помощ в подмяна на по-строги старания за прекъсване на мигрантите, идващи към Европа, за...

Посочва се, че Европейски Съюз е на път да завърши проектите за огромни интервенции в Северна Африка през идващите месеци, целящи да прекратят трафика на хора и оръжия в района.

„ В този подтекст би трябвало да се обмисли ангажимент за военна ОПСО на Европейски Съюз (Обща политика за сигурност и отбрана), с цел да не се остави цялото поле на активност във военната област на трети страни “, се прибавя в документа.

Подчертавайки, че либийските управляващи са изразили нужда от поддръжка на Европейски Съюз по границите на Либия, в това число на юг, документът сочи, че това може да отвори опцията за приемане на права за разполагане на средства за въздушно наблюдаване на Европейски Съюз над либийска територия, в случай че либийските управляващи се съгласят.

Наскоро Либия стана очевидец на позитивни събития след пробив, при който на 5 февруари враждуващите партии се споразумяха за единна нова изпълнителна власт, която ще ръководи до националните избори.
 Правителството на Либия желае задграничните наемници да се изтеглят незабавно Правителството на Либия желае задграничните наемници да се изтеглят незабавно
Новото държавно управление на единството на Либия прикани в четвъртък за " неотложно " евакуиране на всички задгранични наемници от раздраната...

Либийците се надяват новото държавно управление да завърши годините на революция, която обхвана страната след свалянето и убийството на мощния на деня Муамар Кадафи през 2011 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР